Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bezpečnostní kamery si posvítily na hříšníky, kteří v Olomouci vyhazovali staré věci ke kontejnerům

Přes dvě stě padesát případů, kdy obyvatelé Olomouce starou elektroniku, nábytek, sjeté pneumatiky, stavební suť nebo obaly vyhodili vedle kontejnerů nebo pohodili v okrajových částech města, řešili za poslední dva roky zdejší strážníci. V některých případech jim pomohly bezpečnostní kamery, které hříšníky natočily.

Tři převozy na záchytku za hodinu a půl. Opilci zaměstnávají olomoucké strážníky

Ani v průběhu osvětové kampaně Suchej únor neměli strážníci Městské policie Olomouc nouzi o zásahy spojené s přehnanou konzumací alkoholických nápojů. Trend zesílil v uplynulých dnech, kdy hned dvakrát vyjížděli do olomouckých hypermarketů řešit...

"Od roku 2021 strážníci řešili 268 případů porušení zákonů o odpadech a o výrobcích s ukončenou životností. Drtivou většinu přestupků zjistily hlídky během výkonu služby, následovaly podněty z městského kamerového dohlížecího systému, který je nasazen v kritických lokalitách a významným způsobem napomáhá k odhalení pachatelů protiprávního jednání. Dále následovaly podněty od pracovníků Technických služeb města Olomouce, komisí městských částí a od občanů," popsal situaci mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Jde například o nefunkční elektroniku, starý nábytek, sjeté pneumatiky, stavební suť nebo obalový materiál. Lidé se těchto věcí často zbavují odložením vedle kontejneru nebo v horším případě odhozením v okrajových částech města.

"Apelujeme na občany, aby věci, kterých se chtějí zbavit, ale i běžný odpad z domácností ukládali do příslušných kontejnerů nebo využili sběrových dvorů. Odkládáním mimo místa k tomu určená se vystavují vysoké pokutě a svým jednáním mohou také nenávratně poškodit přírodu," vyzval mluvčí strážníků.

Obyvatelé Olomouce mohou využít sběrové dvory v Neředíně a v ulicích Chelčického a Andělská, kde mohou bezplatně uložit domovní odpad včetně domácích spotřebičů, drobné nebezpečné odpady a organické odpady. Stavební odpad je možné odevzdat pouze za poplatek ve sběrovém dvoře pro podnikatele. Pneumatiky mohou lidé zdarma odevzdat na místech zpětného odběru uvedených na webových stránkách Ministerstva životního prostředí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky odpad, přestupek, kamera, pokuta, městská policie, kontejner, Olomouc, dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

To se děje stále ve všech městech. I když jsou zřízené sběrné dvory lidé vyhazují věci i v jejich okolí. Majitelé nových rodinných domů mají sběrný dvůr na dohled a přesto vyváží odpad na sousední pozemky.

Úterý, 30. května 2023, 13:25Odpovědět

Bezpečnostní kamery si posvítily na hříšníky, kteří v Olomouci vyhazovali staré věci ke kontejnerům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.