Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Prostějov chystá první dražbu odtažených aut bez STK. Cena začíná na tisícovce

Sedm aut bez platné technické kontroly odtažených z ulic Prostějova míří poprvé do aukce. Ta se bude konat v závěru září a zájemci o pořízení vozu s vyvolávací cenou tisíc korun se mohou přijít na automobily předem podívat.

V Kolářových sadech v Prostějově volně pobíhající pes naháněl labutě. Majitel byl agresivní, lidé proto přivolali policii. Stráži zákona po příjezdu našli na místě dvě uhynulá mláďata. Celý případ již policie začala vyšetřovat, právní kvalifikace...

Vozidla bez platné STK stojí už delší dobu v areálu na Vrahovické ulici, předtím překážela v ulicích Prostějova. Po splnění zákonných podmínek a lhůt se je může městě pokusit prodat v dražba a uhradit tím část nákladů, které starostí o nevyužitá auta vznikají. Jedná se zejména o samotný odtah, uskladnění či administrativní a právní úkony. „Pokud se nepodaří vozidla v dražbě prodat, budou předána k ekologické likvidaci, přičemž náklady spojené s likvidací budou hradit jejich provozovatelé," sdělil již dříve primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko). U některých aut je dohledání majitele či provozovatele podle nich složité, prostějovští úředníci se zabývali i vozy, které byly součástí dědického řízení nebo autem, které bylo registrováno ve Velké Británii.

Vozidla určená pro dražbu
v Prostějově v září 2023

- Opel Astra
- Fiat Punto
- Renault Clio
- Fiat Bravo
- VW Golf
- Škoda Felicia
- Škoda Fabia
Zdroj: prostejov.eu

Samotná aukce sedmi vozidel rozličných továrních značek proběhne 26. září od 14 hodin v areálu PV Recyklace. Tam si také zájemci mohou auta prohlédnout ve dnech: 29. srpna a 5. a 12. září 2023 vždy od 14 hodin.

„Podmínkou účasti na dražbě a prohlídkách je užití vlastní výstražné vesty a podpis protokolu o poučení o bezpečnosti práce na pracovišti u schovatele. Vozidla budou dražena samostatně, vyvolávací cena každého vozidla je stanovena na tisíc korun, minimální příhoz 100 Kč, výše příhozu není omezena,“ přiblížila mluvčí prostějovského magistrátu Alena Vrtalová.

Po ukončení exekuční dražby musí vydražitel uhradit cenu, která vzešla z aukčního procesu. „Dražená vozidla jsou bez technických průkazů a klíčů. Vydražitel obdrží ve lhůtě tří dnů ode dne dražby pro potřeby registrace vozidla Potvrzení o přechodu vlastnictví dražbou,“ dodala Vrtalová.

Autovraky a automobily s více než šest měsíců propadlou STK podle Pospíšila dlouhodobě blokují místa na parkovištích, pozemních komunikacích a dalších veřejně přístupných městských plochách. Stání těchto vozidel navíc není v souladu s právními předpisy.

Obdobně již nechává vydražit opuštěná auta i například město Olomouc. V aktuálním termínu 26. července jde do aukce jeden vůz, Renault Megane. „Po splnění všech zákonných lhůt a schválení povolení k prodeji odtaženého vozidla, které si provozovatel v zákonné lhůtě nevyzvedl, proběhne dne veřejná dražba v sídle soudního exekutora Svatopluka Šůstka na adrese Pavelčákova 14 v Olomouci,“ uvedli zástupci magistrátu v Olomouckých listech.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Prostějova

Štítky odtah, vrak, parkování, přestupek, dražba, Prostějov, magistrát, Jiří Pospíšil, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov chystá první dražbu odtažených aut bez STK. Cena začíná na tisícovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.