Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Měsíc a čtyři miliony navíc. Oprava přerovského bazénu se nečekaně zkomplikovala

Dodatečnou investici více než čtyř milionů korun a prodloužení doby rekonstrukce si vyžádá oprava rekonstrukce přerovského bazénu. V průběhu prací se ukázalo, že jsou potřeba ještě další úpravy vzduchotechniky, ochozových ploch či přelivových žlábků. Vnitřní plavecký areál má podobu staveniště už od května, hotovo má být podle nových plánů na začátku prosince.

Bazénová vana o délce padesáti metrů se v přerovském sportovišti rekonstruuje poprvé po 45 letech od otevření areálu. Zatímco část stavebních úprav probíhá podle předpokladů, v dalších oblastech se budou muset řešit vícepráce. „Dělníci vybourávali staré keramické obklady, sanovali podkladní vrstvy v celé ploše dna bazénové vany a nyní se nahrazují staré obklady novými keramickými. Komplikace nás mrzí, ale u starších staveb s náročnými technologiemi je někdy těžké odhadnout celkový stav. Dodavatel chtěl stavbu prodloužit o 60 dnů, jsme rádi alespoň za to, že se nám podařilo dohodnout se na 31 dnech,“ uvedla na webu města vedoucí odboru investic přerovského magistrátu Ivana Pinkasová.

Přerov digitalizuje odpady. Popelnice dostávají čipy, které umožní optimalizaci svozových tras

Kontejnery na odpad v Přerově dostaly digitální čipy, které umožní optimalizaci svozových tras, a pomohou tak snížit náklady. Dlouho připravovaný projekt digitalizace odpadů zahájily zdejší technické služby v červenci, čip má 90 procent popelnic.

Důvodem několikaměsíční rekonstrukce vnitřní části areálu v ulici Kopaniny byly zejména netěsnosti v bazénové vaně a průsak vody. „Oprava tělesa bazénové vany probíhá bez komplikací a podle plánu. Problém se ale ukázal v technologii, která se nachází pod bazénem. Rozhodnuto bylo i o dalších dílčích úpravách – třeba o změně startovacích bloků, které budou vhodnější pro závodní plavání – ale to už nemá na prodloužení termínu stavby zásadní vliv,“ přiblížil jednatel Sportoviště Přerov Petr Kouba.

Kromě plavců z řad veřejnosti se delší uzavření bazénu dotkne také sportovních klubů, například závodních plavců či oddílu vodního póla. „Jejich situace nám není lhostejná, proto přistoupíme ke stejnému opatření jako v květnu a v červnu – vodu ve venkovním 25metrovém bazénu budeme až do konce října ohřívat na 27 stupňů. V listopadu ale budou muset využít plavecké areály v okolí,“ řekl jednatel městské společnosti Kouba.

Úpravu rozpočtu bude ještě schvalovat zářijové zastupitelstvo. „Cena rekonstrukce se navýší o 4 miliony 354 tisíc korun – město tedy za opravu zaplatí 24 milionů 721 tisíc bez DPH,“ doplnila mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky Bazén, koupaliště, krytý bazén, Přerov, rekonstrukce, oprava, bazén Přerov, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měsíc a čtyři miliony navíc. Oprava přerovského bazénu se nečekaně zkomplikovala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.