Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Odhalené vzpěračky. Desáté vydání jejich kalendáře je plné půvabných aktů

Vzpěračky z Hané a dalších koutů republiky splnily své sliby a jejich výroční desátý kalendář obsahuje odvážné a půvabné akty. Vzpěračky se tak snaží ukázat, že i v tomto sportu je krása, ladnost a napětí. Kalendář na příští rok je již v prodeji, autorem snímků je fotograf Marek Koláček.

"Protože jde o výroční desátý ročník kalendáře, má to být něco speciálního. Akty jsou už běžné, ale ze vzpírání jich určitě ještě moc nebude," vysvětlila několikanásobná mistryně republiky Julie Švecová z oddílu Vzpírání Haná z Náměště na Hané na Olomoucku.

Autorem aktů je fotograf Marek Koláček. "Při focení jsme se občas navzájem chytali za hlavu, ale myslím si, že výsledek stojí za to. Nakonec jsme všichni spokojení," svěřila se Švecová.

Při přípravě kalendáře vznikl pouze jeden větší problém, jedna z reprezentantek odřekla přímo v den focení. "Musela jsem narychlo během dne shánět náhradu. Nakonec se to povedlo. Anička se omluvila ze školy a já pro ni jela přes půl Prahy, aby focení stihla. Fotily se také vzpěračky z Teplic závodící za Meziboří, Bohumína, Náměšti na Hané, Olomouce, Brna a Nového Hrozenkova," popsala Švecová.

Kalendář je již několik dní v prodeji na e-shopu a podle Švecové to vypadá, že do měsíce bude vyprodaný. "Začínáme přemýšlet o dotisku, ale ten by byl poměrně drahý. Uvidíme," uvažuje. 

FOTOGALERIE: Vzpěračky nafotily odvážný kalendář, již podeváté. Na příští rok slibují akty

Vzpěračky z Hané a dalších míst republiky opět nafotily odvážný kalendář na další rok, letos již podeváté. Na fotkách představují svoje půvaby dívky z oddílu Vzpírání Haná a také z Brna, Krnova, Prahy, Ostravy nebo Holešova. Pro příští desátý...

Výtěžkem z prodeje se vzpěračky každoročně snažím pokrýt náklady, protože nejde o ziskový projekt, ale o propagaci ženského vzpírání. Už několikátý rok také probíhá aukce plakátů, kde lidé posílají peníze na účet vybrané osoby přes Konto Bariéry. Letos jde o podporu Kristýny se svalovou dystrofií. Každý rok je také k dispozici deset kalendářů s podpisy všech modelek za vyšší cenu, v tomto případě jde výtěžek na podporu klubu Vzpírání Haná.

"K letošnímu výročí máme ještě něco dalšího speciálního. Budou se dražit také celé sady všech deseti kalendářů, které dosud vyšly. Každý rok mi jich několik zůstalo. Některých ročníků více, ty doprodáváme za symbolickou cenu na eshopu, další jsem si dávala bokem právě na tuto akci. Sady kalendářů půjdou do dražby v půlce září. Čtvrtina z vydražené částky půjde na podporu rekonstrukce zámku ve Ptení. Dražba proběhne opět na facebookové skupině," dodala Julie Švecová.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Marek Koláček

Štítky akty, vzpěračky, Haná, vzpírání, fotografie, kalendář, aukce, dražba, podpora, Náměšť na Hané, Praha, Olomoucký kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Odhalené vzpěračky. Desáté vydání jejich kalendáře je plné půvabných aktů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.