Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jak bude vypadat olomoucká Tržnice? Ovlivnit to mohou i obyvatelé města

Město Olomouc oslovilo několik architektů a urbanistů, kteří vytvoří návrhy na možné využití městské tržnice v Olomouci. Inspirovat je mohou i občané vyplněním dotazníku. V něm se město ptá, jak lidé prostor městské tržnice vnímají a co od něho očekávají.

„Řešená oblast zahrnuje areál venkovního tržiště s prodejními místy, historickou budovu tržnice, přilehlé parkoviště i plochu s vykopávkami,“ upřesnila vedoucí útvaru hlavního architekta Jana Křenková. Pomocí dotazníku chce město zjistit, jak areál Tržnice vnímají občané a jak by si jeho využití představovali.

Dotazník je už nyní k dispozici na webu trznice.olomouc.eu. „Sběr dat potrvá do pondělí 18. září, včetně,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Radka Štědrá.

Radnice chystá také workshop, na který se sjedou architekti z celé republiky. „Cílem workshopu bude vymyslet intenzivní, pestré a zároveň atraktivní využití prostoru tržnice pro místní i turisty a navrhnout uspořádání tohoto prostoru na přechodné období 10-15 let,“ vysvětlil náměstek primátora pro rozvoj Tomáš Pejpek.

Deset až patnáct let bude totiž podle Pejpka třeba na přípravu definitivní podoby tohoto klíčového městského uzlu. „Takovou dobu však prostory u tržnice nenecháme zahálet,“ naznačil.

Po skončení workshopu plánuje město také veřejnou prezentaci výsledných návrhů, která bude spojena s diskuzí občanů. Ta se uskuteční v pátek 22. září v 18 hodin v Oranžerii ve Smetanových sadech.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Olomouce

Štítky Olomouc, Tržnice, oprava, architekt, plánování, rekonstrukce, dotazník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak bude vypadat olomoucká Tržnice? Ovlivnit to můžete i vy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.