Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Co nového vznikne v Přerově? Občané mohou opět hlasovat v participativním rozpočtu

Třiadvacet projektů se dostalo do finálního výběru participativního rozpočtu v Přerově. Z nich mohou nyní občané vybírat ty, které se nakonec uskuteční. Jde již o druhý ročník přerovského participativního rozpočtu. Ten první se uskutečnil loni a zrealizovány byly koše na psí exkrementy či mobilní letní kino.

Do finále se letos dostalo 23 projektů. Jde například o pítko v centru města, lavička Václava Havla v Bezručově ulici či nový přístřešek na autobusové zastávce u Střední zemědělské školy.

„Věřím, že se Přerované do hlasování zapojí a naše město bude v příštím roce obohaceno o nová atraktivní místa,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Navrátil (ANO). Mezi další projekty, o kterých mohou lidé rozhodnout je také venkovní posilovna, nové kameny zmizelých nebo stanice na měření znečištění ovzduší.

Lidé, kteří mají zájem hlasovat mají čas do 6. října. Hlasování probíhá na webu chcivprerove.cz. „Každý má možnost udělit šest kladných a tři záporné hlasy. Plusové body hlasující přidělí projektům, které jsou podle něj užitečné a záporné těm, které se mu nelíbí,“ vysvětlila princip hlasování mluvčí města Lenka Chalupová.

Body mohou hlasující rozdělit mezi více projektů. Město Přerov vyčlenilo na projekty jeden a půl milionu korun. Maximální částka pro jeden projekt je 500 tisíc korun. Občané tak mohou podpořit tři větší projekty či více menších. V případě shody bodů u některých projektů bude o jejich realizaci rozhodovat rada města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Přerov, rozpočet, participativní rozpočet, 2023, hlasování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co nového vznikne v Přerově? Občané mohou hlasovat o návrzích v participativním rozpočtu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.