Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Z Olomouce dnes odjíždí další kamion s pomocí na Ukrajinu. Poveze zdravotnický materiál do Záporoží

Charity z Olomouce a Brna dnes vypravují další kamion s humanitární pomocí na Ukrajinu, kterou napadlo Rusko. Náklad pojede nejprve do Kolomyje a následně až do Záporoží, poveze zdravotnický materiál, pláště, respirátory, roušky a také nemocniční postele, vozíky nebo chodítka.

Kamion byl z části naložen v Diecézní charitě Brno, kde šlo o zdravotnický materiál, jako například zdravotní návštěvnické pláště, respirátory, roušky, ochranné štíty a rukavice. Arcidiecézní charita Olomouc pak dnes do auta dodá pět palet dalšího materiálu a vybavení. Jde o nemocniční postele s matracemi, ale také kompenzační pomůcky, hlavně vozíky, chodítka či klozetová křesla.

Polovina nákladu bude na Ukrajině vyložena v Karitas Kolomyja, která zabezpečí další distribuci v místních pomáhajících organizacích.

Arcidiecézní charita vybuduje na Ukrajině vrty pro pitnou vodu. Původní zásobárny zničili ruští agresoři

Vrty pro pitnou vodu vybuduje na východě Ukrajiny Arcidiecézní charita Olomouc, která na tento projekt získala od Olomouckého kraje mimořádnou dotaci 200 tisíc korun. Nové vrty nahradí původní zásobárny pitné vody, které zničili ruští okupanti...

"V Kolomyji kamion následně opět naloží materiálem do plné nákladní kapacity. Podle posledních zpráv půjde o jídlo, instantní polévky, pitnou vodou a hygienické prostředky. Takto doložený kamion bude směřovat dále na východ do Záporoží, kde se nákladu ujme Charita Mariupol," uvedl Marek Navrátil z Arcidiecézní charity Olomouc.

Mariupol poté zajistí další distribuci materiálu. Konečnými příjemci budou zejména zdravotní střediska, které v Záporožské oblasti působí a kvůli ruské agresi potřebují pomoc.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Arcidiecézní Charita Olomouc/Pavel Langer

Štítky pomoc, agrese, válka, Putin, Olomouc, materiál, Ukrajina, Záporoží, Brno, Rusko, Mariupol, Marek Navrátil, Arcidiecézní charita Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Olomouce dnes vjíždí další kamion s pomocí na Ukrajinu. Poveze zdravotnický materiál do Záporoží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.