Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Úřad práce v Olomouci plánuje stěhování, nové sídlo zrekonstruuje za 300 milionů

Do dvou let plánuje Úřad práce České republiky přesídlit svou krajskou pobočku v Olomouci do nově zrekonstruovaných prostor. Ty by měla poskytnou budova Sigmia na třídě Kosmonautů naproti výškové budovy BEA centrum. Revitalizace budovy pro potřeby úředníků má vyjít na přibližně 315 milionů korun.

Na opravu administrativní budovy Sigmia a přístavbu už Úřad práce ČR vypsal veřejnou zakázku. Z nabídek zaslaných do tendru vzejde konkrétnější údaj o nákladech, které si přestavba vyžádá. Rekonstrukce má být hotova do konce roku 2025. Nové pracoviště krajské pobočky úřadu práce by tak mělo být ve zrekonstruované budově zprovozněno v 1. čtvrtletí 2026. Nové sídlo se bude nacházet přímo v sousedství olomoucké pobočky Okresní správy sociálního zabezpečení (OSSZ).

Kdo získá poštovní budovu na náměstí v Olomouci? Stát městu zřejmě nevyhoví

Nejen se zrušením pobočky ale také s následným prodejem rozlehlé historické budovy v samotném centru Olomouce počítala Česká pošta a pokračuje v aktivitách směřujících k tomuto cíli. Od 1. července navštěvovaná úřadovna na Horním náměstí osiřela....

„V nově zrekonstruované budově a na nové adrese bude sídlit krajská pobočka a kontaktní pracoviště Úřadu práce v Olomouci. Klientům tak Úřadu práce ČR nabídne na těchto pracovištích všechny služby pod jednou střechou," uvedla mluvčí Úřadu práce ČR Kateřina Beránková. Podle ní zrekonstruovaná administrativní budova na třídě Kosmonautů bude dostupnější než nynější krajská pobočka ve Vejdovského ulici, která sídlí v domě patřícím soukromé firmě. Zároveň poskytne odpovídající zázemí klientům i zaměstnancům Úřadu práce ČR. „V neposlední řadě tento krok přinese i výrazné úspory provozních nákladů především z důvodu ukončení nájemních vztahů,“ podotkla Beránková.

Vypsaná zakázka zahrnuje rekonstrukci administrativního objektu Sigmia, který vlastní Úřad práce ČR, a přístavbu nové budovy klientského centra. Součástí rekonstrukce bude vytvoření parkovacích míst, zpevněné plochy v okolí objektu, úprava dopravního napojení směrem k Vejdovského ulici i přípojky inženýrských sítí. Zhruba polovinu šestipodlažní budovy zaberou přepážková pracoviště s čekárnami. V ostatních podlažích budou kanceláře.

Rekonstrukce administrativní budovy Sigmia na třídě Kosmonautů bude spolufinancována z Národního plánu obnovy, a to z výzvy zaměřené na snižování energetické náročnosti budov organizačních složek státu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Investice, stavba, Úřad práce, Úřad práce Olomouc, rekonstrukce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úřad práce v Olomouci plánuje stěhování, nové sídlo zrekonstruuje za 300 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.