Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Přerovnáno. Miroslav Komínek z Přerova má novou knihu humorných příběhů ze života městské policie

Po velkém úspěchu první knihy vydává populární přerovský strážník Miroslav Komínek další publikaci svých humorných příběhů ze života městské policie. Akce svých kolegů z přerovských ulic popisuje s nadsázkou, legrací a v překvapivých souvislostech. Nová kniha má název Přerovnáno.

Strážník Miroslav Komínek z Přerova proslul svými neobvyklými zápisy z akcí svých kolegů. Na sociálních sítích má desítky tisíc sledujících, obdržel ocenění Zlaté Pero a Magnesia Litera za blog roku. Velký úspěch měla jeho kniha 365+1 příběh strážníků z Přerova, která má nyní pokračování.

"Materiálu je stále dost, nakladatel a editor se rozhodli, že by zkusili udělat pokračování první knihy. Mělo by jít dokonce o čtyři díly, každý rok jeden," vysvětlil Komínek.

Jeho první knihu si přečetlo více než pět tisíc lidí. Pokračování dostalo název Přerovnáno, protože nakladatelé z nových příběhů, napsaných za dva roky od vydání první knihy, vybrali sto nejoblíbenějších a nejzajímavějších příběhů. Zájemci mohou knihu už nyní podpořit na portálu donio.cz.

Soudničky přerovského strážníka baví internet. Mají cenu Magnesia Litera

Po ocenění v anketě Zlaté pero dostaly svérázné svodky přerovského strážníka Miroslava Komínka ocenění Magnesia Litera za nejlepší blog roku. Jeho humorné soudničky již delší dobu baví internet a na sociálních sítích mají obrovskou sledovanost....

Na úspěch přitom Komínek moc myslet nechce. "Já to úplně neřeším, pro mě je primární věc komunikace s veřejností a přiblížení práce strážníků, že opravdu neřeší jenom parkování, jak se někdo občas snaží tvrdit. A pokud to má nějaký další edukační dopad a lidi se pobaví, jsem rád. A samozřejmě mám radost, když se to lidem líbí," přiznal ovšem Komínek. 

Popularita přerovských svodek začala růst před několika lety, když je strážníci začali dávat na sociální síť. Dnes mají denně i přes tisíc lajků a stránky sleduje na 46 tisíc fanoušků.

Legendární je například Komínkova svodka o připáleném králíkovi. „Králík mezitím na smaltovaném loži postupně procházel kremací. Pod dohledem hlídky byl vypnut sporák a otevřena okna na chodbách v celém domě,“ popsal jeden z úspěšných zásahů svých podřízených.

Z každé knihy, na kterou lidé přispějí, půjde několik procent na podporu rodin vychovávajících děti s poruchami autistického spektra.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Miroslav Komínek, donio.cz

Štítky kniha, svodky, soudničky, příběhy, humor, Miroslav Komínek, městská policie, Přerov, Magnesia Litera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovnáno. Miroslav Komínek z Přerova má novou knihu humorných příběhů ze života městské policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.