Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Děsiví pekelníci v sobotu ovládnou pevnost u Olomouce. Chystá se unikátní krampus show

Kulisami pro letošní vystoupení skupiny Krampus Olomouc bude historický Fort XVII v Křelově nedaleko hanácké metropole. Hrůzostrašní rakouští čerti pevnost obsadí zítra. Loni měl průvod rohatých příšer na vánočních trzích v Olomouci obrovský ohlas.

Brány pekelné se na Fortu XVII v Křelově otevřou v sobotu 4. listopadu. Jedinečné historické prostory pevnosti opanuje dvacet krampus čertů z olomoucké a brněnské skupiny. Podle organizátora Martina Šuby je cílem nabídnout speciální zážitek limitovanému počtu fanoušků.

„Lidé se dostanou až k čertům bez omezení či zátarasů, takřka kdykoliv bude možná fotka a podobně. Venku budou ohně, celý prostor bude červeně nasvícený. Akce je první svého druhu, nechtěli jsme, aby se lidé mačkali někde u zábran a viděli jen na chvilku průvod čertů. Celé se to snažíme připravit tak, aby se jednalo o jednu z nejlepších akcí sezony,“ popisuje hlavní představitel skupiny Krampus Olomouc.

Vánoční trhy v Olomouci představily program i novinky. Lákají na koncerty i punčovou stezku

Koncerty, kulinářské show a prezentace tradic a zvyků, kluziště i vycházka po vyhlídkových místech. Organizátoři Vánočních trhů v Olomouci přiblížili program oblíbené několikatýdenní akce v centru hanácké metropole, která se pojí s jedinečnou...

První vstup je naplánovaný na 17. hodinu, další na 18:30 a poslední na 20. hodinu. Kapacita pro každý z časů je 300 osob, a to kvůli zachování rázu akce, která nemá být davovou záležitostí. Poslední vstupenky jsou ještě k dispozici.

„Letos už budeme mít nové masky z Rakouska, tentokrát jsem je nevyráběl já. Jednou z novinek budou i lomené nohy směrem dozadu, které jsou pro čerta typické. Nejvyšší čert bude mít přes tři metry, takže to bude také velice zajímavý zážitek,“ láká krampusák původem ze Šternberku, který svou zálibu v čertovských maskách už několik let s přáteli rozvíjí a zdokonaluje.

Kromě setkání s pekelníky si návštěvníci budou moct užít také tematické prohlídky řemeslných ateliérů, které pevnost v Křelově ukrývá.

Jaký máte názor na přehlídky krampus čertů?

Celkem hlasovalo1021 čtenářů

„Ďáblové otevřou také kovárnu, mincovnu či tiskařskou dílnu. Zpřístupníme tedy hned několik prostor, které přinesou rodinám s dětmi a dalším návštěvníkům další atraktivní zážitek. Kovárna s ohněm, se začouzeným kovářem a čertem je přesně to, co bychom asi chtěli v takový den vidět,“ sdělil správce křelovského fortu Roman Prokeš.

Zájemci starší patnácti let se budou moct vydat i pouť sklepením dělostřeleckého fortu dostavěného okolo roku 1853. Katakomby se speciální dekorací a s přítomností čertů budou docela dost strašidelné.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky pevnost, krampus, show, peklo, děs, katakomby, Olomouc, Křelov, maska, vstupenka, ateliér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Děsiví pekelníci v sobotu ovládnou pevnost u Olomouce. Chystá se unikátní krampus show  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.