Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

U Uničova u příležitosti 17. listopadu obyvatelé a studenti zdejšího gymnázia vysadí novou alej

Obyvatelé spolu se studenty z nedalekého Uničova dnes na polní cestě mezi Horní a Dolní Sukolomí na Olomoucku vysadí alej. Účastníci akce si tak připomenou Mezinárodní den studentstva a Den boje za svobodu a demokracii, které na dnešek připadají.

"Vysazeny budou tři desítky stromů původních druhů typických pro naši krajinu. Budou to duby, lípy, javory nebo ptačí třešně. Finanční prostředky na výsadbu Uničov získal z grantového programu Nadace Partnerství, konkrétně z její iniciativy Sázíme budoucnost," uvedl Patrik Šalamoun z odboru životního prostředí uničovské radnice. Podle něj finanční příspěvek obnášel 81,5 tisíc korun.

Do sázení stromů se v pátek společně s obyvateli Horní a Dolní Sukolomi pustí také studenti uničovského gymnázia. "Smyslem výsadby je pomoci krajině v návratu k jejímu přirozenému vzhledu, navíc se rozlehlé plochy polí rozčlení novou vegetací," podotkl Šalamoun.

Dolní a Horní Sukolom jsou místní části Uničova. Původně samostatné obce byly k městu připojeny v 70. letech 20. století. Na začátku letošního roku žilo v Dolní Sukolomi 251 obyvatel a v Horní Sukolomi 113 obyvatel. Uničov má asi 12 tisíc obyvatel.

O nejkrásnější alej roku soutěží pět stromořadí z regionu. Hlasování začalo

Celkem pět stromořadí bojuje letos v Olomouckém kraji o titul nejoblíbenější aleje roku. V třináctém ročníku ankety Alej roku, kterou pořádá organizace Arnika, soutěží 83 alejí a stromořadí z celé České republiky. Hlasování začalo tento týden a...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sazimebudoucnost.cz

Štítky 17. listopad, výsadba, Uničov, alej, studenti, gymnázium, Olomoucký kraj, Nadace Partnerství, Horní Sukolom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Uničova u příležitosti 17. listopadu obyvatelé a studenti zdejšího gymnázia vysadí novou alej  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.