Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bonbónový ráj najdete na Moravě, vyrábí tam Hašlerky, Bon Pari i JOJO

PR článek

Více barev, více příchutí, více bonbónů – tak by se dal shrnout výsledek modernizace továrny Sfinx v Holešově na Zlínsku. Díky jejímu rozšíření a inovacím zdvojnásobí produkci na téměř 30 tisíc tun cukrovinek ročně. Z Holešova se stala bonbónová velmoc, po modernizaci je totiž Sfinx největší továrnou Nestlé na bonbóny v Evropě.

Výroba želé bonbónů: vozítka bez řidiče a automatické linky

Celková investice Nestlé do modernizace překročila 1,2 miliardy korun. Od roku 2024 díky tomu zdvojnásobí produkci na 29 500 tun cukrovinek ročně.

Renovací prošla výrobní linka, zvýšil se výkon a kapacita varny želé, včetně barvicí a ochucovací stanice. Díky tomu se milovníci cukrovinek mohou těšit na nové barvy a příchutě bonbónů.

Součástí továrny jsou nyní sušící komory s kontrolou vlhkosti a teploty, kde se o bonbóny starají automatizovaná vozítka. Na řadu přijde také automatické stohování přepravek a paletizace krabic s hotovými výrobky. Sfinx se rozšířil o dvoupodlažní výrobní halu a sklad hotových výrobků v celkové rozloze 9000 m2.

Sfinx letos slaví 160 let

Výroba v Holešově započala v roce 1955 s Hašlerkami a v roce 1968 s bonbóny Slavia, poté se přidaly Bon Pari a od roku 2004 také známé JOJO Kyselé žížalky nebo gumoví Medvídci. Češi milují sladké a nepřekvapí ani informace, že dlouhodobě jsou podle statistik mezi největšími oblíbenci právě želé bonbóny.

Data továrny prozradila překvapivou vášeň Čechů pro kyselé bonbóny. Kyselé žížalky v rámci kategorie želé v oblíbenosti stouply meziročně o 38 procent. Nově tak Nestlé uvedlo na trh ještě kyselejší variantu želé – Kaktusáky.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bonbon, želé, Morava, Nestlé, cukrovinka, továrna, Sfinx (Nestlé), Holešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bonbónový ráj najdete na Moravě, vyrábí tam Hašlerky, Bon Pari i JOJO  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.