Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPátek, 15. prosince 2023, 12:00
Pivovary Staropramen letos nově začaly udělovat Certifikát kvality čepovaného piva. Tyto certifikáty udělují obchodní sládci neboli mistři výčepu vybraným provozovnám, které musí splňovat přísná kritéria. V současné době jich je v Česku už 30. Inspirujte se doporučením Pivních mistrů a vyrazte vstříc dobrému pivu.
V současné době se certifikátem pyšní 30 provozoven a program bude pokračovat i do budoucna. „Máme radost, že je o něj zájem. Motivuje to i další provozovny, aby byly v péči o pivo co nejlepší a mohly o certifikaci usilovat. Uvědomují si, že jim certifikace může pomoci přilákat další zákazníky,“ vysvětluje Vojtěch Slivoň, obchodní sládek Pivovarů Staropramen.
Certifikát je známkou toho, že provozovna prošla přísným hodnocením, jehož kritéria se kontrolují i průběžně během auditů. Kritéria jsou přísná, ale ne nesplnitelná. Hospoda či restaurace musí dlouhodobě vykazovat v péči o pivo dobré a stabilní výsledky. Důležitá je nejen technika čepování piva, ale i jeho skladování a údržba výčepního zařízení. Vše musí být čisté, pravidelně kontrolované a v perfektním stavu.
Tuto restauraci můžete navštívit například po zimní procházce v centru Olomouce. Na první pohled vás zaujme moderním designovým interiérem a co je důležité, také nabízí tankové pivo s Certifikátem kvality od Pivních mistrů.
Pokud máte chuť na poctivý tankový Ostravar a poctivou českou kuchyni, jste na správném místě. V této hospůdce se také starají o svou komunitu, a tak tam můžete vyrazit třeba na kvíz nebo na koncert.
Koncept Hasičáren staví na čisté „chlapské energii“ a certifikát kvality už získaly jejich tři moravské provozovny: Frýdek-Místek, Opava a Bílovec. I v Hasičárnách pořádají nejrůznější akce a kvízy a vychutnáte si tam vynikající pivní speciály.
Sládek Marek Hrdlička to popisuje takto poeticky: „Nejdříve se prokousneme pevnou pěnou, pak následuje úžasná chuť se skvělým řízem. Pro každého výčepního je největší odměnou, když si štamgast po napití lehce oddychne, v očích se mu blýskne a pronese: To je zázrak!“ Pokud budete chtít získat více informací nejen o tom, jak poznat dobře načepované pivo, ale zajímají vás i další záležitosti spojené s pivem, můžete si najít na Instagramu profil Pivní mistři, který mistři výčepu spustili letos v létě.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.