Počasí dnes2 °C, zítra3 °C
Pátek 22. listopadu 2024  |  Svátek má Cecílie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pivní mistři udílejí certifikace provozovnám, kde čepují pivo kvalitně

PR článek

Pivovary Staropramen letos nově začaly udělovat Certifikát kvality čepovaného piva. Tyto certifikáty udělují obchodní sládci neboli mistři výčepu vybraným provozovnám, které musí splňovat přísná kritéria. V současné době jich je v Česku už 30. Inspirujte se doporučením Pivních mistrů a vyrazte vstříc dobrému pivu.

V současné době se certifikátem pyšní 30 provozoven a program bude pokračovat i do budoucna. „Máme radost, že je o něj zájem. Motivuje to i další provozovny, aby byly v péči o pivo co nejlepší a mohly o certifikaci usilovat. Uvědomují si, že jim certifikace může pomoci přilákat další zákazníky,“ vysvětluje Vojtěch Slivoň, obchodní sládek Pivovarů Staropramen.

Certifikát je známkou toho, že provozovna prošla přísným hodnocením, jehož kritéria se kontrolují i průběžně během auditů. Kritéria jsou přísná, ale ne nesplnitelná. Hospoda či restaurace musí dlouhodobě vykazovat v péči o pivo dobré a stabilní výsledky. Důležitá je nejen technika čepování piva, ale i jeho skladování a údržba výčepního zařízení. Vše musí být čisté, pravidelně kontrolované a v perfektním stavu.

Potrefená husa Olomouc

Tuto restauraci můžete navštívit například po zimní procházce v centru Olomouce. Na první pohled vás zaujme moderním designovým interiérem a co je důležité, také nabízí tankové pivo s Certifikátem kvality od Pivních mistrů.

Ostravarna u Jubilejní Ostrava

Pokud máte chuť na poctivý tankový Ostravar a poctivou českou kuchyni, jste na správném místě. V této hospůdce se také starají o svou komunitu, a tak tam můžete vyrazit třeba na kvíz nebo na koncert.

Hasičárny pro pořádné chlapy

Koncept Hasičáren staví na čisté „chlapské energii“ a certifikát kvality už získaly jejich tři moravské provozovny: Frýdek-Místek, Opava a Bílovec. I v Hasičárnách pořádají nejrůznější akce a kvízy a vychutnáte si tam vynikající pivní speciály.

Jak poznáte správně načepované pivo?

Sládek Marek Hrdlička to popisuje takto poeticky: „Nejdříve se prokousneme pevnou pěnou, pak následuje úžasná chuť se skvělým řízem. Pro každého výčepního je největší odměnou, když si štamgast po napití lehce oddychne, v očích se mu blýskne a pronese: To je zázrak!“ Pokud budete chtít získat více informací nejen o tom, jak poznat dobře načepované pivo, ale zajímají vás i další záležitosti spojené s pivem, můžete si najít na Instagramu profil Pivní mistři, který mistři výčepu spustili letos v létě.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pivo, Olomouc, Česko, Pivovar Staropramen, Pivovar Ostravar, Instagram, Frýdek-Místek, Opava, Bílovec, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivní mistři udílejí certifikace provozovnám, kde čepují pivo kvalitně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.