Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fiasko s videomapingem v Prostějově. Samochválu jste si mohli alespoň na Silvestra odpustit, spílají lidé radnici

S drtivou kritikou se setkal silvestrovský videomaping na prostějovském náměstí, který nahradil tradiční ohňostroj. Obyvatelé radnici vyčítali amatérské provedení, příliš samochvály a otřesnou grafiku. Opozice upozornila na to, že zakázku za 400 tisíc korun dostala nezkušená firma.

"Co se týče toho jakože videomapingu, v překladu samochvály a samoplácání po ramenou radnice, jaké všechny věci a investice se jim povedly, to si mohla radnice alespoň na oslavy vstupu do Nového roku odpustit," zněl jeden ze slušnějších komentářů na sociálních sítích.

Lidé se zlobili na nezvládnuté osvětlení, takže vlastně nebylo ani pořádně vidět, co se promítá, a amatérské provedení. "To bylo jen komentované plácání sama sebe po zádech se světýlky maximálně průměrné diskotéky," popsal svůj zážitek například Prostějovan Jiří Svatoš.

Radnice původně slibovala netradiční zážitek. "Myslíme si, že videomaping je úžasná záležitost, kterou Prostějov ještě nezažil. Za stejnou cenu budeme mít dvě promítání, bude to mít svůj půvab a máme se na co těšit," ujišťovala před Vánocemi náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS). Na Silvestra byly dvě promítání v 17 a ve 20 hodin.

Sokolová slibovala představení historie města v průběhu třiceti let v samostatné České republice. "Pevně věřím, že se to lidem bude líbit," doufala. To se nepovedlo. U drtivé většiny lidí videomaping zcela propadl, na náměstí po skončení projekce zavládlo zklamání a dokonce byl slyšet i pískot.

Opoziční zastupitelé navíc upozornili na to, že zakázku dostala nezkušená firma. "Blamáž za 400 tisíc. Když pominu obsah, který nebyl zábavný ani poutavý, koho na Silvestra zajímá, že v Prostějově bylo jedno z prvních očkovacích covidcenter, animace i projekce byly katastrofální. Zajímalo by mě, proč dostala zakázku firma, která má podle Registru smluv jen jednu další zkušenost s videomappingem, a to v Rýmařově v květnu tohoto toku a za čtvrtinovou cenu," ptal se například opoziční zastupitel Petr Ošťádal (Na rovinu!).

Náměstkyně primátora Sokolová zatím na dotazy a žádost o komentář nereagovala.

Lidé v Prostějově opět řeší křivý vánoční stromeček na náměstí. Letos je to optický klam

V Prostějově už by to asi nebyly ty správné Vánoce, kdyby se neřešil křivý vánoční stromeček na náměstí. Na rozdíl od předchozích dvou let však letos jde o optický klam. Dvanáctimetrový smrk je rovný, ale rostl u domu, a tak má na jedné straně...

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Ošťádal

Štítky videomaping, fiasko, kritika, pískot, Prostějov, radnice, silvestr, Česko, ODS, Rýmařov

Fiasko s videomapingem v Prostějově. Samochválu jste si mohli alespoň na Silvestra odpustit, spílají lidé radnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.