Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Skoro dva miliony na dobrou věc. Charitativní stánek s punčem v Olomouci překonal rekord

Tradiční prodejní stánek s punčem, pochutinami a řemeslnými výrobky pod hlavičkou organizace Dobré místo pro život zaznamenal na vánočních trzích v Olomouci rekordní zisk. Dobrovolníci vydělali na pomoc potřebným 1,87 milionu korun.

Lidé ve stánku Dobrého místa pro život v předvánočním období utratili bezmála 2,4 milionu korun. „Od tržeb se odečítaly náklady na energie, pronájem, punče, vody a další drobnosti. Stánek s punčem má tradici víc než deset let a je neuvěřitelné, že za jeden měsíc se nám podařilo pro potřebné získat takové množství financí,“ uvedla za charitativní organizaci Věra Zukalová.

Z výtěžku spolek Dobré místo pro život podpořil například děti z olomouckého dětského domova, zařízení rané péče, hospic na Svatém Kopečku u Olomouce, mobilní hospic Nejste sami, pěstounské rodiny, handicapované sportovce, nevidomé i neslyšící či autisty.

Dárky ze sbírky Arcidiecézní charity Olomouc potěšily děti na Ukrajině. Atmosféru přiblížil živý přenos

Rekordnímu zájmu se těšil aktuální ročník dobročinné sbírky vánočních balíčků pro děti na Ukrajině. Projekt Arcidiecézní charity Olomouc s mnohaletou tradicí tentokrát zajistil dárky pro více než 430 dětí, které jsou v těžké životní situaci....

Předloni stánek s punčem vydělal na charitu 1,6 milionu korun, v předchozích dvou letech tuto dobročinnou akci nepříznivě ovlivnila preventivní opatření v souvislosti s pandemií koronaviru. V roce 2021 stánek Dobrého místa pro život fungoval pouze několik dní, jelikož vánoční trhy byly nařízením vlády zrušeny.

Role obsluhy ve stánku se v předchozích letech postupně zhostili například olomoučtí hasiči, fotbalisté, herci Moravského divadla Olomouc i Divadla na Šantovce. Akce se zúčastnili také házenkáři, pracovníci olomouckého studia Českého rozhlasu, televize ZZIP a členové hudební skupiny Mňága a Žďorp. Punč prodávali i zástupci několika firem z Olomouce a okolí.

Charitativní stánek na vánočních trzích je jedinou akcí, kdy spolek Dobré místo pro život posílá peníze přímo na účty organizací. Spolek se podle Zukalové zaměřuje spíš na podporu konkrétních projektů. Dobré místo pro život je organizace dobrovolníků, kteří svůj volný čas věnují sociálně znevýhodněným skupinám v Olomouci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Charita, stánek, Dobré místo pro život, vánoční trhy, Vánoce, Olomouc

Skoro dva miliony na dobrou věc. Charitativní stánek s punčem v Olomouci překonal rekord  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.