Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

VIDEO: Hasiči v Hranicích se loučili s velitelem. Sloužil více než 24 let

Svou profesní kariéru ukončil po 24 letech velitel Hranické hasičské stanice Tomáš Novák. Jako velitel stanice působil posledních 12 let. Jeho kolegové mu pro jeho poslední jízdu přichystali nevšední úkoly.

Tomáš Novák nastoupil v roce 1999 do Přerova jako výjezdový hasič. Později se dostal do Olomouce, kde se specializoval na lezecké záchranářství a stal se také součástí lezeckého družstva. Od roku 2011 pak velel hranické hasičské stanici.

„Nejvíce si cením toho, že se mi v Hranicích podařilo během let vybudovat pro hasiče sportovní výcvikový areál. Už léta zde s kolegou Arnoštem Lenochem pořádáme tradiční soutěž Hasičská věž, která je zařazená do série závodů Českého poháru ve dvojboji,“ uvedl Novák.

Bývalý velitel také působil jako instruktor pro výcviky v kontejneru, ve kterém se hasiči připravují na zdolávání požárů v uzavřených prostorech. „Vždy mi záleželo, aby byli moji kluci připraveni na všechna nebezpečí, která se mohou v regionu vyskytnout. Proto jsme pravidelně také připravovali společná cvičení s armádou, v průmyslových areálech nebo v unikátních jeskyních. Podíleli jsme se také na organizaci různých akcí pro školy, děti i veřejnost,“ vyjmenoval své aktivity Novák.

Jako zkušený člen posttraumatického týmu také pomáhal v krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině válečným uprchlíkům a věnoval se také preventivně-výchovné činnosti na základních školách.

„Nejvíce mě bavila práce s lidmi. Bude mi rozhodně chybět kolektiv, který byl na hranické stanici skvělý. Rád se za kolegy zastavím. Přeji jim pevné nervy, vytrvalost, výdrž a zároveň jim děkuji za pomoc a podporu, kterou mi na maximum projevovali celých dvanáct let,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Tomáš Novák, hasiči, Hranice na Moravě, velitel, poslední jízda, spanilá jízda

VIDEO: Hasiči v Hranicích se loučili s velitelem. Sloužil více než 24 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.