Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Sluňákov zve v sobotu na výpravu do hmyzí říše. Pro děti je připravena řada akcí a divadlo

Setkat se tváří v tvář se šváby, kudlankami či štíry nebo pořádně prozkoumat hmyzáky, kteří jsou vlivem oteplování i v tuto dobu aktivní, mohou rodiče s dětmi v sobotu na Sluňákově v Horce nad Moravou na Olomoucku. Pro děti je připravena řada her, vstup je volný po celý den.

Začátek února byl v Česku nejteplejší za sto let. Teplo bude pokračovat

Začátek února byl v Česku nejteplejší za více než 100 let. Na vybraných stanicích dosáhla v první únorové dekádě průměrná teplota 6,7 stupně Celsia. Na síti X o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Naopak nejchladnější začátek...

Na výpravu do hmyzí říše zve Sluňákov v sobotu 17. února. Pro malé návštěvníky je připraveno několik hravých stanovišť, kde se pustí do zkoumání života ve vermikompostéru nebo si vyzkouší různé hmyzí pohyby jako lezení, létání nebo zavrtávání se do země.

Děti tak dostanou jedinečnou příležitost pořádně prozkoumat svět hmyzu a třeba se od něho i něco naučit. Během akce budou mít účastníci možnost vidět různá živá zvířátka z Minizoo DDM Litovel a ti odvážnější si je mohou dokonce i pohladit.

"Cesta do říše hmyzu je zábavným dnem, kdy děti hravou formou poznají nejrůznější druhy hmyzu, jejich potřebnost a zároveň zjistí jaký dopad změna klimatu má na jejich hmyzí život," vysvětlila koordinátorka akce Jana Vyhňáková.

Centrum bude otevřeno za každého počasí, chybět nebude občerstvení a domácí dobroty ze sluňákovské kuchyně. Prostředí je vhodné pro kočárky i vozíčkáře.

Centrum ekologických aktivit města Olomouce vzniklo v roce 1992. Nabízí neformální vzdělávání pro školy, učitele, rodiny s dětmi a širokou veřejnost v moderním nízkoenergetickém domu na okraji Chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví v Horce nad Moravou. Dům obklopuje unikátní přírodní umělecká galerie s názvem Dům přírody Litovelského Pomoraví, kde mohou návštěvníci vidět lužní krajinu.

Program sobotní akce
9:00 – 16:00 poznávací stanoviště pro děti
11:00 – O princezně a drakovi – divadlo pro děti
14:00 – O králi, kterému nebyla zima – divadlo pro děti
Podrobnosti jsou na stránce slunakov.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sluňákov - centrum ekologických aktivit města Olomouce

Štítky tip, Sluňákov, hmyz, akce, děti, rodiče, Dům přírody Litovelského Pomoraví, divadlo, Horka nad Moravou, Olomoucký kraj, Olomouc, Litovel, CHKO Litovelské Pomoraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Sluňákov zve v sobotu na výpravu do hmyzí říše. Pro děti je připravena řada akcí a divadlo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.