Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Flora Optik nabízí nejmodernější metody léčby dětské krátkozrakosti. Refrakční vada se nesmí podceňovat

PR článek

Nejmodernější metody léčby dětské krátkozrakosti pomocí inovativních brýlových a kontaktních čoček a přístrojů pro měření zraku nabízí Flora Optik v centru Olomouce. Pokud se krátkozrakost neřeší, může vést až k trvalým problémům se zrakem.

Flora Optik má sídlo ve Wolkerově ulici v centru Olomouce. Moderně vybavenou prodejnu založily před dvěma lety dlouholeté kamarádky a optometristky, Lucie ŠvecováVeronika Petříková. Zákazníkům nabízejí specializované prostory a zázemí, ve kterém příchozí najdou vše potřebné pro oči pod jednou střechou.

U dětí je dnes bohužel na vzestupu dětská myopie, tedy krátkozrakost. V poslední době lékaři evidují velký nárůst případů, jde přitom o trend, který zasáhl celý svět. Rozvoj krátkozrakosti je přitom nejrychlejší u dětí ve věku do 10 let. Pokud se myopie neřeší, může vést až k trvalým problémům se zrakem.

Na pomoc je v současné době k dispozici několik metod, jak dětem pomoci. "Máme více variant, které můžeme u nás v optice malým pacientům nabídnout. Máme rovněž velké zkušenosti v návaznosti na dětského očního lékaře a společně si s myopií u dětí poradíme," ubezpečuje Lucie Švecová.

Při používání běžných jednoohniskových čoček se světlo promítá spíše za sítnici, což u některých dětí způsobuje nadměrné prodlužování oka, a to myopii dále zhoršuje. Řešením jsou brýlové čočky MiYOSMART vyvinuté v roce 2014 ve spolupráci s The Hong Kong Polytechnic University. Díky neinvazivní technologii D.I.M.S. čočka koriguje zrakovou vadu na celém svém povrchu, a tak zpomaluje progresi myopie. Střídání oblastí zaostření a rozostření zajišťuje ostré vidění a upravuje krátkozrakost. Další možností jsou brýlové čočky MyCon®. U brýlových čoček MyCon® je světlo rozptýleno tak, že dopadá na periferii před sítnici, nikoli za ni. Tím se zpomaluje růst délky oka. 

K dispozici jsou rovněž kontaktní čočky MiSight® s technologií ActivControl®, které zpomalují krátkozrakost u dětí ve věku od 8 do 12 let. Jde o první a zatím jedinou takovou kontaktní čočku schválenou příslušnými regulačními úřady. Dítěti zajistí jasné vidění a svobodu od brýlí.

Brýle na míru pomocí scanneru

Pro ostatní zákazníky má olomoucká Flora Optik širokou škálu klasických nebo sportovních brýlí všech různých značek. Nechybí kontaktní čočky, s jejíchž aplikací či péčí pomůžou klientům zkušení odborníci. Specialisté také zajišťují kompletní servis brýlí a na místě zákazníkovi přímo zbrousí čočky. Brýle tak nikam necestují a zůstávají na pobočce.

Samozřejmostí je podrobné vyšetření zraku, k němuž slouží nejmodernější technologie. Jedná se například o DNEye Scanner, pomocí kterého přizpůsobí optometristé klientům čočky přesně na míru jejich očím. „Pro co nejlepší vidění je nejdůležitější přesnost měření očí. DNEye Scanner přenáší více jak sedm tisíc naměřených bodů. Díky tomu můžeme vyrobit klientovi do brýlí nejideálnější a nejpřesnější brýlové čočky na trhu,“ vysvětlují olomoucké optometristky přínos přístroje, jenž se nachází jen v několika vybraných optikách v České republice. 

Ohodnoť článek

Štítky krátkozrakost, Flora Optik, myopie, krátkozrakost, dítě, čočka, léčba, brýle, refrakční vada, kontaktní čočka, Lucie Švecová, Olomouc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Flora Optik nabízí nejmodernější metody léčby dětské krátkozrakosti. Refrakční vada se nesmí podceňovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.