Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Olomouc nechala zlikvidovat komáří larvy v Černovíře. Množí se i stížnosti na potkany

Odbor životního prostředí olomouckého magistrátu nechal zlikvidovat komáří larvy v Černovírském lese. Město za tento preventivní zásah zaplatilo 79 tisíc korun. Odbor životního prostředí také v posledních dnech eviduje stížnosti na výskyt potkanů.

Hlavním cílem celé likvidace byla ochrana městských částí Černovír – Hradisko, Chválkovice, Pavlovičky a Týneček. „V oblasti Černovírského lesa proběhla aplikace do zavodnělých ploch, jejichž rozloha je největší za posledních pět let. Přípravek na likvidaci larev komárů je bezpečný a ostatním živočichům neuškodí,“ vysvětlila Jana Doleželová z tiskového oddělení olomouckého magistrátu.

Komáři nejsou jediným problémem, který město po Velikonocích řeší. Odbor životního prostředí také zaznamenal stížnosti na výskyt potkanů. Podle vedoucího odboru Petra Loyky mohou často za výskyt potkanů sami neukáznění občané. „Výskyt potkanů bohužel jednoznačně souvisí s pokládáním zbytků potravin, hlavně nespotřebovaného pečiva, do městské zeleně a ke kontejnerům na odpad, kde se stává zdrojem potravy právě pro potkany,“ uvedl.

Město podle Loyky dává na deratizaci potkanů na městských pozemcích statisícové částky. „I tak vyhodnocujeme všechny podněty občanů, společenství vlastníků, komisí i hygieniků a zajišťujeme monitoring i zásah proti potkanům v co nejkratším možném termínů,“ uzavřel vedoucí odboru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky komáři, Olomouc, deratizace, potkani, Černovír, larvy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nechalo zlikvidovat komáří larvy v Černovíru. Množí se i stížnosti na potkany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.