Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Olomoucký spolek Trend vozíčkářů slaví třicet let, ve středu chystá sbírku Zasukované tkaničky

Olomoucký spolek Trend vozíčkářů, jedna z největších organizací poskytujících sociální služby v Olomouckém kraj, chystá na středu sbírku Zasukované tkaničky. Lidé tak mohou podpořit speciální služby pro tělesně postižené. Trend letos slaví třicáté výročí svého založení.

Celou akci ve středu 22. května doprovodí benefiční koncert v zrekonstruovaném Červeném kostele. Akce se koná již podvaadvacáté.

"Vybrané peníze slouží k dofinancování poskytovaných sociálních služeb a nákup kompenzačních pomůcek. Do budoucna bude samozřejmě potřeba nemalých finančních výdajů, neboť našim dlouhodobým cílem je rozšíření spektra nabízených sociálních služeb. S tím je spojeno nezbytné přestěhování spolku do modernějších a hlavně větších prostor," uvedl ředitel spolku Tomáš Zrnka.

Sbírku doprovodí benefiční koncert, který bude v Červeném kostele Vědecké knihovny Olomouc. Program na podporu vozíčkářů se odehraje od 18:00. Vystoupí na něm nevidomý zpěvák Radek Žalud, stand-up komik Tony a zpěvák Václav Lebeda alias Voxel, který je již letitým podporovatelem spolku.

Sbírka i koncert jsou součástí oslav 30. výročí založení spolku. "Naše oslavy započaly pořízením nového automobilu pro službu osobní asistence, který jsme mohli koupit díky dotaci z ministerstva pro místní rozvoj. V letošním roce se Trendu vozíčkářů dostává od veřejnosti a firem neskutečné podpory a věříme, že se i přes nepříznivou situaci v této době do sbírky Zasukované tkaničky zapojí široká veřejnost," doplnil mluvčí spolku Milan Papežík. Spolek chystá v červnu 12. ročník Olomoucké štafety na vozíku.

Spolek Trend vozíčkářů Olomouc založili v roce 1994 lidé s těžkým tělesným handicapem. Jejich cílem bylo po vzoru západních zemí zajistit potenciálním klientům nezávislý a důstojný život v jejich přirozeném prostředí a předejít umístění do ústavní péče. Od té doby poskytuje spolek komplexní služby jako službu osobní asistence, sociální rehabilitace, odbornou poradnu s půjčovnou kompenzačních pomůcek a zaměstnává osoby s těžkým zdravotním postižením.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Trend vozíčkářů

Štítky Trend vozíčkářů, sbírka, Zasukované tkaničky, výročí, Olomouc, Červený kostel, sociální služby, benefiční koncert, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký spolek Trend vozíčkářů slaví třicet let, ve středu chystá sbírku Zasukované tkaničky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.