Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zařaďte do svého režimu procházky. Prospějí nejen vašemu tělu, ale i mysli

PR článek

Počasí venku už definitivně nabralo jarní ráz, a tak je ideální čas zařadit do své denní rutiny pravidelné procházky. Chození totiž prospívá nejen našemu tělu, ale i mysli. Dokáže eliminovat stres, protřídit myšlenky a vyčistit hlavu.

Pozitivní vliv chůze na zdraví lidé velmi často podceňují. Je přitom dokázáno, že kromě rozproudění těla dokáže pracovat také s naší myslí. Díky procházkám posílíte svalstvo, má příznivý vliv na klouby, stimuluje oběhový systém, trénuje koordinaci a v neposlední řadě pomáhá eliminovat stres.

Kdykoliv je to tedy možné, zkuste místo cesty autem nebo městskou hromadnou dopravou zvolit chůzi. Pro začátek může postačit i jen cesta do práce.

Intenzivnější efekt pak mohou mít procházky do přírody a na místa, která neznáte. Pokud se ze začátku nemůžete k pravidelným procházkám odhodlat, zkuste si stáhnout do mobilu nebo chytrých hodinek aplikaci, která vám bude měřit ušlou vzdálenost a nachozené kroky. Díky tomu se stane vaše procházka i malou výzvou.

Pokud patříte mezi ty, kteří procházky do svého pravidelného režimu zařadili, zkuste si je každý den o kousek prodloužit. Čím více času v přírodě totiž strávíte, tím větší efekt bude procházka na vaše tělo a mysl mít.

Nezapomeňte si s sebou přibalit menší svačinu v podobě müsli tyčinek, proteinových tyčinek, ořechů nebo sušeného ovoce. Samozřejmostí jsou také tekutiny, ideálně jen čistá voda.

Pokud se rozhodnete vydat na delší túru, vyplatí se mít u sebe kvůli případným křečím hořčík. V drogeriích dm najdete navíc i kompletní péči o chodidla, která mohou dostat během chůze zabrat. V sortimentu nechybí ani sportovní bandáže a další příslušenství.

Udělat něco pro svoje fyzické a psychické zdraví nebylo nikdy jednodušší.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky dm, dm drogerie, procházky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zařaďte do svého režimu procházky. Prospějí nejen vašemu tělu, ale i mysli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.