Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

S obrovskými taškami pro cizí hrášek. Družstvo z Hané trápí nájezdy nevítaných sběračů

S nešvarem v podobě nezvaných nájezdníků na pole s hráškem se potýká Zemědělské družstvo Unčovice působící zejména na Litovelsku u Olomouce. Podnik z Hané zveřejnil na sociálních sítích podobu několika lidí, kteří si z úrody odváželi kvanta lusků ve velkých taškách.

Několik fotografií lidí a aut v poli s hrachem publikovalo Zemědělské družstvo Unčovice na svůj profil na sociálních sítí, nejednalo se však o pomocníky na brigádě, ale zřejmě o osoby, které si chtěly pořídit oblíbenou luštěninu či zeleninu zdarma, ovšem neoprávněně. „Jak je našim zvykem, posíláme fotky na téma co se děje na našich polích... Tentokrát to jsou fotky pole s hráškem. To jestli se tam uvidíte, je váš problém… Nacházíte se na soukromém pozemku a berete si cizí věc,“ napsali zástupci ZD Unčovice ke snímkům.

Úspora za parkování, blok pro zemědělce. U koupaliště Náklo komplikují žně neukáznění řidiči

Doba prázdnin a tropické teploty lákají na koupaliště, jednou z nejoblíbenějších lokalit na Olomoucku je štěrkovna Náklo. I přes vylepšující se servis a zázemí v okolí vodní plochy mají zemědělci obavy z opakování dlouhodobého nešvaru, tedy...

Zarážející je pro zemědělce zejména množství, ve kterém si někteří lidé chodí na jejich pole výpěstky sbírat. „Když se někdo staví na kole s dětmi a nasbírá si do pusy a do pytlíku, nic se neděje. Ale tyto nájezdy s obrovskými taškami nebo bedýnkami, považujeme za krádež,“ uvedli představitelé družstva a dodali, že hrášek si může každý koupit takřka denně za 100 korun za kilogram v podnikové prodejně v Unčovicích. „Děkujeme, že podporujete české zemědělce nákupem českých potravin. Ne tím, že jim úrodu kradete přímo z pole,“ dodali představitelé jednoho z významných podniků regionu.

Činnost nezvaných sběračů odsoudila pod příspěvkem řada lidí v komentářích. „Je to prasečina, už nežijeme v době, že nic není nikoho a vše je všech. A je jedno, zda jde o velké zemědělské družstvo nebo malého soukromníka. Těch pár bobulek bych taky neřešil, ale tyhle prasata, nevážící si cizího majetku to snad ještě budou prodávat na tržnici a v hospodě večer hulákat, v jakém žijeme bordelu,“ uvažoval například uživatel Michal.

„Právě, že to pak prodávají na tržnici a jinde. Ještě pojezdí hrášek i vojtěšku vedle,“ reagovali zástupci družstva z Litovelska.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zemědělské družstvo Unčovice

Štítky Zemědělství, hrášek, krádež hrášku, zelenina, sběr, Unčovice, Zemědělské družstvo Unčovice, Litovel, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S obrovskými taškami pro cizí hrášek. Družstvo z Hané trápí nájezdy nevítaných sběračů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.