Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

VIDEO: Hasiči z Jeseníku se loučili se svým velitelem. U sboru strávil 33 let

Velitel hasičské stanice v Jeseníku Josef Jelínek odchází po 33 letech do civilu. Od roku 1991 zažil při své službě povodně, požáry i dopravní nehody. Jeho kolegové mu připravili poslední jízdu, při které se uhašením ohně mohl se svým sborem rozloučit.

Josef Jelínek získal během své služby mnoho zkušeností jako výjezdový hasič, strojník, chemik a nakonec i jako velitel jesenické stanice. K hasičům Jelínek nastoupil po vojně v roce 1991. „Většinou si konkrétní zásahy po těch letech už nevybavuju, ale povodně v roce 1997 nezapomenu. Obecně mě ale celou kariéru bavilo pomáhat lidem v terénu. Ta okamžitá zpětná vazba, když vidíte, jak jsou za pomoc vděční, tak to je k nezaplacení,“ popsal v tiskové zprávě dnes už bývalý velitel.

Josef Jelínek hasiče úplně neopouští, zároveň totiž slouží jako velitel družstva dobrovolných hasičů v Bělé pod Pradědem. „Možná se občas s klukama potkám při zásahu, uvidíme. Určitě bych jim ale popřál, aby se ze všech výjezdů v pořádku vrátili na základnu a pak domů,“ dodal.

Na uhašení jeho posledního ohně pozvali jeho kolegové i bývalé hasiče, se kterými Jelínek dříve sloužil. „Věděl jsem, že je to naposledy, tak jsem se snažil hasit pořádně. Bylo to ode všech moc hezké a děkuji, že pro mě poslední výjezd uspořádali,“ řekl zkušený hasič.

Přátelský velitel bude chybět i jeho kolegům. Často se zapojoval do společných akcí mimo službu, jako bylo vaření punče, který hasiči prodávají na vánočních trzích. „Pepa byl srdcař, všem vždycky rád pomohl. Bude nám hodně chybět, ale věřím, že se budeme vídat na tradičních hasičských akcích,“ uzavřel ředitel územního odboru Jeseník Jan Pastucha.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky hasiči, Jeseník, velitel, Josef Jelínek, poslední jízda, rozloučení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči z Jeseníku se loučili se svým velitelem. U sboru strávil 33 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.