Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na dokonale čistou pleť? Používejte správné přípravky, vlažnou vodu a samostatný ručník

PR článek

Víte, že tajemství zářivé a čisté pleti stojí na jejím čištění? Důležité je nejen se večer správně odlíčit, ale myslet i na ranní rutinu, správné přípravky, vhodnou teplotu vody a čistý ručník, který je určený jen na obličej.

Čištění pleti by mělo být součástí každodenní rutiny stejně jako například čištění zubů. Večerní „skin care“ má většina žen spojenou s odličováním make-upu. Důležité ale je nezapomínat i na ranní čištění. V noci se totiž pokožkou vylučují škodlivé látky, kterých je dobré se před začátkem dne zbavit. Ranním čištěním navíc odstraníte odumřelé kožní buňky a přebytečný maz.

Po důkladném vyčištění pleti se i lépe vstřebávají kosmetické přípravky. Vaše pleť bude jemná a rozzářená. Přitom vás to nebude stát ani moc času.

Jak na dokonale čistou pleť?

Ještě předtím, než se pustíte do odličování a čištění pleti, umyjte si ruce, ať se zbavíte nečistot.

Zvolte přípravky vhodné pro váš typ pleti. Odličování by mělo vždy probíhat ve dvou fázích. Jako první použijte odličovací olej nebo mléko, kterým se zbavíte líčidel. Na navlhčený obličej naneste zvolený přípravek a krouživými pohyby ho vmasírujte do pokožky. Spláchněte a použijte odličovací pěnu, kterou odstraníte zbytky make-upu.

Použít můžete také pleťový kartáček, který vám pomůže pleť vyčistit do hloubky. Pokožku navíc i masíruje a napomáhá tak jejímu prokrvení, které je důležité pro hladkou, svěží a čistou pleť.

Nezapomínejte také na to, že svou roli hraje i teplota vody. Horká voda pleť podráždí a studená voda naopak stahuje póry. Vždy proto používejte vlažnou vodu, která je pro pleť optimální.

Jednou z velkých chyb je používání stejného ručníku na ruce, tělo i obličej. Vždy byste měli mít čistý ručník určený jen na obličej. Pokožku jím nedrhněte, ale vždy jen otřete.

Posledním krokem je dočištění pleťovou vodou, která se postará o zbytek nečistot a stabilizuje pH pleti a také ji oživí a rozjasní. Pleťové tonikum navíc odstraní tenkou vrstvu vápníku, která se vytváří po oplachování obličeje vodou z vodovodu.

Pleťovou vodu naneste na odličovací tampon a jemně jím pleť otřete. Zda zvolit přípravek s obsahem alkoholu, nebo bez, závisí na vašem typu pleti. U citlivé nebo suché se doporučuje spíše varianta bez alkoholu.

Na závěr použijte denní (nebo noční) krém s SPF faktorem.

Ohodnoť článek

Štítky dm, dm drogerie, pleť, hygiena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak na dokonale čistou pleť? Používejte správné přípravky, vlažnou vodu a samostatný ručník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.