Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

Velká sbírka pro olomouckou porodnici. Zapojily se firmy i veřejnost

Více než 900 tisíc korun vybraly firmy a instituce v kraji v rámci sbírky nazvané Zázraky Zrození. Vybrané peníze obdrželo Novorozenecké oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. Nakoupí za ně nové přístroje, které pomůžou ještě zkvalitnit zdravotnickou péči o děti prostřednictvím pokročilého sledování životních funkcí.

Za benefiční sbírkou nazvanou Zázraky Zrození stojí majitelé společnosti Lorika Jakub Krištof a David Martinek. Hlavním cílem kampaně bylo vybrat co nejvíce peněz, které by pomohly zlepšit vybavení olomouckého novorozeneckého oddělení.

„V olomoucké porodnici jsme s kolegou Davidem oba přivítali naše děti. Já osobně minulý měsíc už potřetí. A tak jsme rádi, že jsme mohli společně s našimi přáteli, partnery a veřejností pomoci doktorům a sestrám doplnit další část potřebného vybavení pro bezpečný a klidný poporodní bonding, který jsme oba z pozice tátů zažili. Věříme, že se naše snaha vyplatila a chceme poděkovat všem, kteří se k nám přidali," vysvětlil v tiskové zprávě Krištof.

Novorozenecké oddělení v Olomouci prošlo opravou. Díky rodinným pokojům budou maminky a děti spolu

Novorozenecké oddělení ve Fakultní nemocnici v Olomouci prošlo rekonstrukcí. Součástí byla například nová denní místnost, která poskytne prostor pro relaxaci a odpočinek. Vznikly také rodinné pokoje, které umožní maminkám a jejich dětem být spolu.

Sbírka, do které se zapojily regionální firmy, instituce i široká veřejnost, vynesla dohromady 904 063 korun. Za to olomoucká nemocnice pořídí 4 pulzní oxymetry a novou centrální monitorovací stanici, která bude monitorovat životní funkce novorozenců. “Rád bych ze srdce poděkoval jménem našeho oddělení všem, kdo se do kampaně jakkoliv zapojili a pomohli ji šířit. Sbírka přinesla obrovskou částku, která pomůže zkvalitnit naši péči jak o rodiče, tak o jejich miminka,“ řekl zástupce primáře Novorozeneckého oddělení Vladimír Mišuth.

Kampaň původně chtěla získat finance na nákup 11 pulzních oxometrů. Nemocnice se proto bude v příštích měsících snažit získat další finance z vlastních zdrojů i pomocí dotací. “Budeme se snažit hledat další zdroje uvnitř i mimo nemocnici, abychom mohli dokoupit zbývající vybavení pro další porodní sály, což vidím velmi optimisticky. Sbírka Zázraky Zrození k tomu položila dostatečně pevné základy. Díky tomu v budoucnu pokryjeme veškeré potřeby dalších rodičů a jejich miminek, které se narodí u nás na oddělení,” dodal Mišuth.

Čtyři přístroje a centrální monitorovací stanice by se do nemocnice měly dostat letos na podzim. „Aktuálně finalizujeme smlouvu ohledně nákupu zařízení s dodavatelem a společně s vedením nemocnice se budeme snažit, aby nové přístroje sloužily ideálně od letošního září,“ uzavřel Vojtěch Konečný ze společnosti Wakawai, která celou sbírku zastřešovala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lukáš Navara

Štítky nemocnice, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, sbírka, Zázraky Zrození, porodnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká sbírka pro olomouckou porodnici. Zapojily se firmy i veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.