Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Top turistické cíle v Olomouckém kraji zaznamenaly nárůst zájmu, Termály Losiny hlásí rekordní návštěvnost

Meziroční nárůst návštěvnosti evidují nejvyhledávanější turistické cíle v Olomouckém kraji. I za minulý rok podle dat agentury CzechTourism patří prvenství ve statistikách Zoologické zahradě Olomouc, do které zamířilo 417 tisíc lidí. Z pohledu zájmu turistů a rekreantů byl na druhé příčce termální park ve Velkých Losinách na Šumpersku. Třetí místo v žebříčku návštěvnosti patří olomouckému aquaparku.

Podle počtu evidovaných návštěvníků se cestovní ruch v Olomouckém kraji těšil loni ve srovnání s rokem 2022 vyššímu zájmu. Všechny tři nejnavštěvovanější turistické cíle v Olomouckém kraji jsou zároveň v TOP 50 nejnavštěvovanějších míst po celé republice, kde je na nejvyšších příčkách tradičně Praha se svými turistickými lákadly.

Klid nebo přelidněno? Výletní cíle v Jeseníkách zveřejní v reálném čase data ze sčítačů turistů

Dvanáct automatických sčítačů procházejících turistů či projíždějících cyklistů bude v pilotním provozu monitorovat vytížení oblíbených výletních lokalit v Jeseníkách. Technologie se již používá na řadě míst nejen v České republice, data z...

Branami Zoo Olomouc prošlo loni 417 tisíc turistů, což je o dvě procenta více, než o rok dříve. Podobně vyznělo meziroční srovnání i pro Termály Losiny, kam zamířilo 226 tisíc návštěvníků. „Loňskou sezónu hodnotíme jako velmi vydařenou. Návštěvnost dávno překonala předcovidovou úroveň a loni byla dokonce historicky nejvyšší. To je pro nás potěšující zpráva, která nám ukazuje, že jdeme správným směrem. Naším cílem je, aby návštěva losinských termálů byla spojena s klidem, pohodou, relaxem a co největším užitím si stráveného času v našem komplexu napájeném místním termálním léčebným pramenem Žerotín,“ uvedl v tiskové zprávě jednatel Termálních Lázní Velké Losiny Martin Plachý.

Ještě výraznější zlepšení návštěvnosti zaznamenali v Aquaparku Olomouc, kde trávilo svůj volný čas v roce 2023 o 5,5 procenta více lidí než v roce předchozím, celkem do areálu na okraji města zamířilo 212 tisíc návštěvníků.

Na 76 registrovaných turistických cílů zavítalo v roce 2023 celkem 2,391 milionu návštěvníků, což je o 16 tisíc více než o rok dříve. Výrazný vzestup návštěvnosti podle statistik zveřejněných na webu CzechTourism zaznamenaly mezi nejvyhledávanějšími památkami regionu také hrady Helfštýn a Bouzov. O šest procent se zvýšil zájem o Pevnost poznání v Olomouci, kam zamířilo 106 tisíc lidí. Naopak desetiprocentní pokles uvádí agentura u Sbírkových skleníků, botanické zahrady a rozária Výstaviště Flora Olomouc, tento soubor se ale stále řadí se 160 tisíci návštěvami do TOP4 nejoblíbenějších destinací v Olomouckém kraji.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Termály Losiny

Štítky Turistika, atrakce, výlet, statistiky, návštěvnost, Zoo Olomouc, Aquapark Olomouc, Termály Losiny, Velké Losiny, Sbírkové skleníky, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Top turistické cíle v Olomouckém kraji zaznamenaly nárůst zájmu, Termály Losiny hlásí rekordní návštěvnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.