Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 7. srpna 2024  |  Svátek má Lada
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na udržitelné grilování? Zkuste to bez masa, neplýtvejte a skladujte správně potraviny

PR článek

Léto a grilování k sobě neodmyslitelně patří. Ať už budete sedět s přáteli, nebo jen ve dvou, jde vždy o příjemný program na dlouhé letní večery. Pokud se chcete i během grilování chovat zodpovědně a udržitelně, tady je několik tipů, co ve vaší letní rutině vylepšit.

Jde to i bez masa

Ačkoliv by se mohlo zdát, že největším ekologickým strašákem je při grilování samotný gril nebo hliněné tácky a dřevěné uhlí, které lidé používají, opak je pravdou. Až 95 procent emisí CO2 se při grilování uvolňuje z použitých surovin.

Zkuste si proto místo masa jednou připravit jeho alternativy nebo grilovanou zeleninu. Vyzkoušet můžete například rostlinné produkty dmBio jako tofu nebo směs na zeleninové placičky.

Neplýtvejte a skladujte potraviny správně

Také máte občas při přípravě grilovačky „velké oči“? Velmi často se všechny nachystané potraviny nesní. Ideální variantou je pak uskladnit je a sníst následující den.

Praktickou a ekologickou pomůckou jsou ubrousky ze včelího vosku, které uchovají potraviny dlouho čerstvé a vhodně nahradí hliníkovou nebo běžnou potravinovou fólii. Po jejich použití je navíc můžete ekologicky kompostovat nebo je použít také jako podpal v krbu.

Úklid? Jde to ekologicky

Možná trochu neobvyklým tipem při následném úklidu po grilování může být kávová sedlina. Proč? Dokáže totiž pomoci s velmi odolnou a mastnou špínou na grilovacím roštu nebo připálených hrncích.

Díky kávové sedlině se vyhnete chemikáliím i plastovým obalům, které zatěžují životní prostředí.

Pokud ale raději užíváte „klasické“ prostředky na úklid, zkuste v dm drogerii sáhnout po jejich ekologických variantách.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky dm, dm drogerie, grilování, léto, udržitelnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak na udržitelné grilování? Zkuste to bez masa, neplýtvejte a skladujte správně potraviny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.