Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

Přerov ovládnou svatovavřinecké hody. Vystoupí třináct kapel, součástí je jarmark či výstava Salvadora Dalího

Ode dneška až do neděle Přerov ožije hodovým veselím. Na Masarykově náměstí se vystřídá třináct kapel, chybět nebude ani historický průvod, ruské kolo, jarmark a hodová mše v kostele svatého Vavřince. Tahákem dvaadvacátého ročníku je výstava v městské galerii, která představí dílo Salvadora Dalího.

"Dvaadvacátý hodový ročník jsme připravili tak, aby si každý našel svůj žánr, a to od rocku přes jazz a folklor až po cimbálovou muziku. Na pódiu budou návštěvníkům hrát skupiny místní, moravské i ty, které přijedou z Čech a ze Slovenska," uvedl primátor Přerova Petr Vrána (ANO). Program přišel na 2,2 milionu korun, pomohly dotace z kraje.

Dnes od pěti hodin odpoledne vystoupí na náměstí TGM kapely Buty a Pirillo a poté Láďa Křížek s Kreysonem. Horní náměstí přivítá výstava nazvaná Salvador Dalí: Žiji sen. Na vernisáži se objeví česko-francouzská herečka Chantal Poullain. "Přerovská výstava díla Salvadora Dalího v tak velkém rozsahu je letos v tuzemsku vedle stálé pražské expozice tou největší. Představí více než stovku jeho děl, která jsou pro tuto příležitost shromážděna ze soukromých sbírek českých sběratelů a z Dalího nadací ve Španělsku nebo Francii," vysvětlila vedoucí Galerie města Přerova Lada Galová.

V sobotu vystoupí místní Academic Jazz Band, přerovská folk-rocková skupina Korki, přijede idol mladých Adam Mišík a J. A. Kronek z Kernu, který tentokrát zahraje se svou mladší skupinou Alband. Vystoupí také frontman kapely Dymytry Jan Macků a držitelka dvou Českých slavíků a čtyř cen Anděl Aneta Langerová.

Kraj donutil Přerov k úpravám nebezpečného přechodu pro chodce. U hřbitova bude provizorní zebra

Na nebezpečný přechod pro chodce v Přerově, kudy chodí školáci, návštěvníci zimního stadionu, sportovní haly, hřbitova i supermarketu, upozorňovalo hejtmanství roky. A nic se nedělo. Když kraj nyní přechod zrušil, město Přerov přišlo s...

Neděli zahájí místní cimbálová muzika Primáš, poté je na programu historický průvod. Odpoledne se pak diváci mohou těšit na Speciál Věry Špinarové, folklorní písně s goralským nářečím přivezou slovenští Kollárovci a sérii koncertů ukončí přerovský Kameron s frontmanem Vojtou Samkem. Horní náměstí ožije jarmarkem, bude se šermovat, přijedou kejklíři, akrobati, žongléři a pouliční herci a pro silnější povahy nebudou chybět ani ukázky práva útrpného. V neděli v 9 hodin a v 10:30 bude v kostele svatého Vavřince sloužena hodová mše svatá.

Podrobný program hodů je na webu města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo město Přerov

Štítky hody, svatý Vavřinec, koncert, jarmark, průvod, Salvador Dalí, Přerov, hudební skupina, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov ovládnou svatovavřinecké hody. Vystoupí třináct kapel, součástí je jarmark či výstava Salvadora Dalího  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.