Počasí dnes29 °C, zítra24 °C
Neděle 18. srpna 2024  |  Svátek má Helena
Bez reklam

Ufoni, hlaste se v Brně! Hvězdárna na Kraví hoře se stala kontaktním místem pro putovníky z kosmu

Pokud v Česku přistanou mimozemšťané, potřebnou pomoc jim poskytnou pracovníci Hvězdárny a planetária Brno. Právě na Kraví hoře totiž vzniklo kontaktní místo pro poutníky z kosmu. Zároveň hvězdárna vyzvala veřejnost k hlášení jakýchkoliv pozorování neidentifikovaných létajících předmětů na obloze.

Pozorované jevy či předměty se pak pokusí identifikovat a vysvětlit. Vznikl kvůli tomu i webový formulář pro jednoduché hlášení.

Na nebi se bez ustání děje množství tajemných a na první pohled nevysvětlitelných jevů a my jsme tady od toho, abychom tyto úkazy vysvětlili nebo, pokud se skutečně jedná o mimozemské návštěvníky, zasáhli a podali pětiprstou ruku," uvedl ředitel hvězdárny Jiří Dušek.

Pro mimozemské návštěvy prozatím vznikl kontaktní e-mail mimozemska@hvezdarna.cz s automatickým odpovídačem. Hvězdárna také distribuuje nálepku Mimozemšťané vítáni.

„Vlastně nejde o nic překvapivého, vždyť už nyní stojí před naší budovou párek Fegurdů, tedy mimozemšťanů, kteří se ztratili a přišli se na Kraví horu zeptat na cestu domů. Jelikož bude podobných případů nejspíš přibývat, na nic jsme nečekali a vybudovali kontaktní místo, kde budou všechny mimozemské bytosti vřele přivítány. Alespoň v prostoru České republiky," popsal Dušek.

Fegurdové jsou dvě drobné bronzové postavy. Autorem soch je výtvarník Václav Sigurson Kostohryz. V polovině června přibyl další mimozemšťan, který unaveně sedí ve vstupní hale.

Do nové strategie brněnské hvězdárny zapadá jmenování ambasadora pro vnější vesmír, kterým se stal Aleš Svoboda, jinak záložní astronaut Evropské kosmické agentury. Hvězdárna také pořádá či připravuje řadu akcí věnovaných astronomii či kosmonautice a otevírá náruč nadšencům pro přírodní vědy a matematiku, kteří se někdy mezi ostatními lidmi mohou cítit jako mimozemšťané.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Brno, hvězdárna, Kraví hora, vesmír, mimozemšťan, kontaktní místo, UFO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ufoni, hlaste se v Brně! Hvězdárna na Kraví hoře se stala kontaktním místem pro putovníky z kosmu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.