Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Pondělí 4. listopadu 2024  |  Svátek má Karel
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

11. ročník soutěže Cena Potravinářské komory ČR zná své vítěze

PR článek

Letos proběhl již 11. ročník soutěže Cena Potravinářské komory ČR, který byl velmi úspěšný pro společnost Nestlé. Ta si odnesla hned dvě ocenění – uspěla jak v nově zavedené kategorii Alternativní potraviny, kde zvítězil produkt Garden Gourmet Marine-Style Crispy filet, tak i v tradičních kategoriích jako je Evropská inovace. V této kategorii byly porotou oceněny tyčinky Nestlé Fitness Multigrain Protein Cocoa a Nestlé Fitness Multigrain Fibre Honey.

Jedenáctý ročník soutěže ocenil ty nejlepší inovace roku 2024 ve speciálním zasedání poroty, které se uskutečnilo na České zemědělské univerzitě v Praze-Suchdole. Porota vybrala vítěze z 39 přihlášených výrobků rozdělených do pěti tradičních a dvou nových kategorií.

Veganský filet s velkou porcí bílkovin

Vítězný Garden Gourmet Marine-Style Crispy filet, uvedený na trh v roce 2023, zaznamenal úspěch u spotřebitelů. Tento produkt se pyšní nejen vynikající chutí, ale také výjimečným složením. „S obsahem 13,2 g bílkovin na 100 gramů a nízkým obsahem nasycených tuků je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí odlehčit svůj jídelníček, aniž by přišli o chuťový požitek,“ uvedla Markéta Veverková, nutriční specialistka společnosti Nestlé. Filet se vyrábí v severočeské Krupce a jeho obal je navržen k recyklaci. Zkuste si odlehčit svůj jídelníček tímto pokrmem během podzimních dní a třeba objevíte zajímavou inspiraci na vánoční svátky.

Fitness tyčinka bez přidaných cukrů

V kategorii Evropská inovace byly oceněny tyčinky Nestlé Fitness Multigrain Protein Cocoa a Nestlé Fitness Multigrain Fibre Honey. Tyto tyčinky jsou vyrobeny z celozrnné pšeničné mouky a jsou bez přidaných cukrů. „Klíčovou ingrediencí těchto tyčinek je oligofruktóza, tedy druh rozpustné vlákniny, která přispívá k pocitu nasycení, udržuje správnou hladinu glukózy v krvi a zároveň pomáhá předcházet trávicím problémům,“ dodala Veverková. Tyčinky jsou vhodné jako rychlý zdroj energie před nebo po pohybové aktivitě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky soutěž, Nestlé, Potravinářská komora České republiky, Česká zemědělská univerzita v Praze, bílkovina, Česko, Vánoce, Krupka, cukr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

11. ročník soutěže Cena Potravinářské komory ČR zná své vítěze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.