Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPondělí, 20. října 2025, 14:00
Už po třinácté pořádal olomoucký supermarket Terno Den regionálních výrobků, na kterém lidé mohli ochutnat nepřeberné množství potravin pocházejících přímo z regionu a zároveň se jejich výrobců zeptat na cokoliv, co je zajímalo. Terno tak vychází vstříc svým zákazníkům.
Supermarket Terno v Olomouci minulý týden už od rána provoněla vůně klobás, grilovaného masa nebo vyhlášeného zelí z Bystročic na Olomoucku. Již po třinácté zde probíhaly oblíbené Dny regionálních výrobků, na kterých své produkty představovala desítka farem, pěstitelů a výrobců přímo z regionu.
"Svých zákazníků si vážíme a chceme jim umožnit, aby se s regionálními výrobci potkali tváří v tvář. Mají tak jedinečnou příležitost popovídat si s nimi a dozvědět se o každém výrobku například jak vzniká nebo co obsahuje. Hodláme tak budovat velmi důležitý vztah mezi našimi zákazníky a regionálními výrobci. Ohlasy jsou výborné a to je cílem. Jsme velmi rádi, když se k nám naši zákazníci vracejí, což je pro nás podstatné," vysvětluje Šárka Brothánková z marketinku supermarketu.
Návštěvníci, ale i zdejší zaměstnanci tak minulý pátek mohli ochutnat desítky nejrůznějších regionálních produktů, potravin a pochutin a zeptat se přímo výrobců na všechno, co je zajímalo.
V nabídce byly například tři druhy nádherných jablek ze Sadů Vilémov na Olomoucku a hned vedle oblíbené Bystročické zelí od pěstitele Jiřího Kubíčka, který dostal řadu ocenění. MP Krásno přivezlo široký sortiment vynikajících potravin a pochutin, Mlékárna Valašské Meziříčí a olomoucká Olma zase představily desítky druhů vyhlášených mléčných produktů. Nechyběly ani sladké sirupy Bartonik a opravdu lahodné lahůdky od společnosti Rauty.
Nad salámy, grilovanými klobásami a masem od Řeznictví H+H a od Makovce se sliny jen sbíhaly, pekárna Penam zase představila pečivo, které vyrábí pouze ve svém olomouckém závodě. Široký sortiment slaného i sladkého pečiva pak přivezla také Hanácká pekárna, dříve známá pod obchodní značkou Certas. Jejich pekaři dokonce ukázali i výrobky, které zatím Terno ještě ani nenabízí a představili i dva úplně nové produkty, Hanácké vdolky a koláčky.
Celou akci zaštiťoval populární kuchař Pepa Nemrava, který vařil z místních surovin a přímo na place zasvěcoval všechny zájemce do tajů svého kuchařského umění.
Olomoucký supermarket Terno patří pod Jednotu České Budějovice, ryze českou firmu s českými vlastníky, která zastřešuje sedm supermarketů v ČR. Tradice Jednoty sahá až do roku 1908.
"Je pro nás naprosto přirozené, že prodáváme výrobky od českých výrobců, máme ovšem navíc široký sortiment regionálních produktů. Na rozdíl od konkurence za regionální výrobky považujeme ty, které jsou vyrobeny přímo v příslušném kraji. Své regionální producenty totiž lidé znají a očekávají, že si jejich výrobky někde koupí a my jim to umožňujeme. S regionálními výrobci si proto dáváme čas a práci, pro ostatní řetězce je nereálné řešit různé druhy zboží v rámci každé prodejny. My jsme si však ověřili, že tento přístup funguje a Den regionálních výrobků je zde od toho, abychom regionální produkty ještě více ukázali, zákazníkům dali možnost je ochutnat a dokonce se přímo výrobců na cokoliv zeptat," přibližuje ředitel supermarketu Terno Olomouc David Hoffman.
Nabídka je v olomouckém supermarketu Terno opravdu pestrá od místních pivovarů přes zeleninu a ovoce, zelí, vajíčka a dále jogurty, tvaroh a mléčné výrobky až po uzeniny, klobásy, maso nebo lahůdky. Den regionálních výrobků se koná každoročně vždy na podzim.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám