Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Olomoucké památky se ponoří do tmy, připojí se tím k Hodině Země

Téměř stovka měst v České republice se během akce Hodina Země zahalí do tmy. Olomouc vyjádří podporu celosvětové akci na ochranu životního prostředí tím, že zhasne osvětlení sloupu Nejsvětější Trojice a budova radnice. Temná hodina bude probíhat v sobotu od 20:30 do 21:30.

„Vypnutím osvětlení památek na Horním náměstí se připojíme k dalším tisícům měst po celém světě, kterým není lhostejné životní prostředí na Zemi. Otázky ekologie a udržitelnosti jsou pro nás v Olomouci zcela aktuální, proto je pro nás zapojení do tohoto projektu přirozené,“ vysvětlil náměstek primátora města Olomouce Pavel Urbášek.

Olomoucká památka UNESCO Sloup Nejsvětější Trojice a budova radnice se tak přidá k dalším památkám České republiky, které na hodinu zhasnou. Mezi další památky, které se zapojí, budou patřit například brněnský hrad Špilberk, státní hrad Kunětická hora nebo Klášter Broumov .

Hodina Země je každoroční mezinárodní událost zavedená Světovým fondem na ochranu přírody (World Wildlife Fund). Akce se pořádá každoročně od roku 2007, mezi 20:30 a 21:30 středoevropského času se podle časových pásem planety postupně noří do tmy budovy a pamětihodnosti v tisícovkách měst světa. V České republice akce probíhá od roku 2010.

Čtěte více:

Štítky Česko, Hodina Země, Země, Olomouc, Sloup Nejsvětější Trojice, Světové dědictví UNESCO, Pavel Urbášek, Jaromír Nohavica, Světový fond na ochranu přírody, osvětlení, radnice, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucké památky se ponoří do tmy, připojí se tím k Hodině Země  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.