Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Šimon Pelikán myslí ekologicky, Olopunč bude nalévat do keramických hrníčků

Stejně jako v loňském roce, i letos Plavby Olomouc otevřou na Dolním náměstí č. 34 stánek s domácím Olopunčem. Tentokrát však občanům jako jediní přináší alternativu k plastovým kelímkům.

Oproti záloze si totiž lidé budou moci vybrat k pití punče či moštu keramický hrneček nebo si donést hrneček vlastní. Plavby Olomouc tak reagují na problematiku stále narůstající spotřeby plastikových obalů.

„Olomouc během zimní sezóny a svátků přiláká tisíce turistů, byl bych rád, kdyby si nejen oni ale i místní obyvatelé blížící se atmosféru Vánoc užili se vším všudy. Zároveň by mě velmi potěšilo, kdyby lidé v předvánočním čase vnímali i to, že k přírodě  bychom měli být ohleduplnější a používání hrnečků namísto kelímků by je třeba inspirovalo k podobnému či jinému ekologickému chování,“ řekl Šimon Pelikán.

Od 17. listopadu si budou moci místní obyvatelé i turisté dopřát na Dolním náměstí v průjezdu s Olopunčem teplý nápoj ve vlastním či zapůjčeném hrníčku. Mimo to budou moci využít k prohlídce vánoční atmosféry města Olomouce beerbik Ološlap či zajít na zimní plavbu Ololodí Kordulkou a Marií Terezií. Obě lodě jsou vybaveny kamny, takže o teplo návštěvníků bude postaráno. Zimní plavby jsou hojně obsazovány i firemními večírky, je proto lepší si předem domluvit rezervaci.

Veškeré informace naleznou zájemci na stránkách www.plavbyolomouc.cz

Tisková zpráva

Štítky Olomouc, Dolní náměstí, Vánoce, Marie Terezie Habsburská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šimon Pelikán myslí ekologicky, Olopunč bude nalévat do keramických hrníčků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.