Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Dobrovolníci předčítali na Den dětí malým pacientům v nemocnicích Olomouckého kraje

První červen patří již tradičně oslavám Dne dětí, a to napříč školami, školkami, domácnostmi a dokonce i zdravotnickými zařízeními. Výjimkou nejsou ani nemocnice skupiny AGEL v Olomouckém kraji, a to konkrétně v Prostějově, Přerově a Jeseníku, kam v pátek 1. června přišli malým pacientům předčítat pohádky dobrovolníci z řad zaměstnanců skupiny AGEL.

„Čtení je skvělou příležitostí nejen pro rozvoj představivosti, rozvíjení slovní zásoby a kreativity, ale také rozšiřování znalostí. Díky nenáročnosti je navíc ideální právě pro hospitalizované děti, které se musejí po fyzické stránce šetřit. Jako aktivita k oslavě Dne dětí je tedy pro naše malé pacienty přímo ideální,“ hodnotí Jana Dočkalová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že pro hospitalizované děti jsou podobné aktivity nesmírně důležité, neboť je propojují s děním mimo nemocnici a pomáhají jim po psychické stránce.

Hospitalizovaným dětem do trojice nemocnic přišli číst zaměstnanci skupiny AGEL, kteří si v rámci dobrovolnické činnosti pro děti připravili četbu rozličných pohádek. „Jsem upřímně ráda, že jsem část svého času mohla věnovat hospitalizovaným dětem a na jejich velký den jim alespoň trochu zvednout náladu. Pokud budu mít tu příležitost i v dalších letech, určitě přijdu ráda znovu,“ hodnotí svou účast Hana Viačková, asistentka společnosti AGEL, která se zúčastnila předčítání v Nemocnici Prostějov.

Akci pozitivně hodnotí i zdravotníci z dětského oddělení. „Byť dnešní době vládnou moderní technologie, děti čtení stále milují, a zejména ty školní možná dokonce ještě více než dříve. Lidský hlas i fyzická přítomnost totiž dodává pocit bezpečí a blízkosti, která může dětem v dnešní elektronické době chybět,“ vysvětluje Jana Dočkalová.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Den dětí, čtení, Olomoucko, pacient, Agel, Olomoucký kraj, Mezinárodní den dětí, Prostějov, Přerov, Jeseník, AGEL Středomoravská nemocniční a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci předčítali na Den dětí malým pacientům v nemocnicích Olomouckého kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.