Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

UEFA chválí Olomouc. Fotbalem bude žít celé město

Dnešní hvězdy, zítřejší superhvězdy. S tímto mottem se bude za rok odehrávat v Olomouci a dalších dvou městech ČR druhá největší fotbalová událost starého kontinentu. Mladí reprezentanti se zde utkají na Mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Komise UEFA přijela do Olomouce jednak zkontrolovat stav Androva stadionu, ale především setkat se s představiteli města, fotbalového klubu Sigma Olomouc a kraje.

„Mohu říct, že mám po našem setkání velmi pozitivní dojmy. Cítím, že v Olomouci panuje skutečně dobrý vztah k fotbalu, a to jak na úrovni radnice, tak na úrovni kraje, a právě to je z našeho pohledu opravdu klíčový faktor,“ uvedl po jednání zástupce UEFA Peter Nordenström. Pokud jde o Andrův stadion, konstatovali zástupci UEFA i české fotbalové asociace, že stadion je velmi kvalitní a po dobudování západní tribuny a zázemí bude splňovat všechny potřebná kritéria pro významná mezistátní utkání. Primátor města Olomouce Martin Major deklaroval připravenost podílet se na nákladech dobudování hlavního stadionu i tréninkového areálu v Řepčíně. „O této podpoře už rozhodla městská rada, návrh musí projít ještě zastupitelstvem. Každopádně máme zájem na tom, aby naše sportoviště prošlo modernizací a abychom mohli nejen v případě tohoto šampionátu, ale i v dalších letech hostit špičková mezistátní utkání,“ doplnil primátor Martin Major.

„Nyní končí jedna z přípravných fází šampionátu a začíná další, v níž musíme dotáhnout k realizaci všechna potřebná opatření,“ uvedl předseda organizačního výboru Fotbalové asociace ČR Petr Fousek. V nejbližších měsících už tedy půjde o faktické kroky, které připraví v Olomouci půdu pro konání druhého nejvýznamnějšího svátku reprezentačního fotbalu, jaký se na starém kontinentu odehrává. Představitelé UEFA ujistili přítomné, že na šampionátu budou hrát skutečně ti nejlepší fotbalisté, z nichž velmi pravděpodobně brzy vyrostou hvězdy první třídy. „Byli bychom moc rádi, kdyby se šampionát neodehrával jen na stadionu, ale kdyby jím žilo i toto krásné historické město a celé okolí,“ dodal na závěr setkání Peter Nordenström. (bel)

Štítky SK Sigma Olomouc, UEFA, fotbal, Evropa, Mistrovství Evropy ve fotbale, Česko, Martin Major, Fotbalová asociace České republiky, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Petr Fousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

UEFA chválí Olomouc. Fotbalem bude žít celé město  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.