Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Podle ministra Plagy budou školy fungovat jako dosud, a to i bez nouzového stavu

I po skončení nouzového stavu budou školy fungovat jako doposud. Uvedl dnes ráno na twitteru ministr školství Robert Plaga (ANO). Nouzový stav skončí s touto nedělí. Kvůli koronaviru jsou nyní otevřené jen mateřské a speciální školy a první a druhé třídy základních škol. Ostatní žáci mají výuku na dálku.

Na nouzový stav je navázána řada opatření

V současné době je na nouzový stav navázána většina opatření proti koronaviru. Již dříve ministerstvo školství uvedlo, že pokud by Sněmovna dále nouzový stav neprodloužila, školy by mohly zůstat zavřené, a to podle zákona o ochraně veřejného zdraví.

Na podzim i v lednu vláda školy uzavřela opatřením na základě krizového zákona v nouzovém stavu. Podle ministerstva školství možnosti jejich uzavírky stanoví přímo i zákon o ochraně vřejného zdraví. Již loni na jaře se ministerstvo školství rozhodlo o přechodu škol na výuku na dálku, a to právě na základě tohoto zákona.

Menšinová koaliční vláda Andreje Babiše ve čtvrtek u poslanců neuspěla s opakovanou žádostí o pokračování nouzového stavu, nepřesvědčila opozici a tentokrát ani komunisty, kteří ji v dolní komoře tolerují.

Dnes v poledne budou ministři řešit další postup. Kabinet by mohl opatření proti šíření covidu-19 převést pod zákon o ochraně veřejného zdraví, nebo vyhlásit nový nouzový stav. Odpoledne se bude také radit s hejtmany.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, vláda, Plaga, nouzový stav, Robert Plaga, COVID-19, ANO 2011, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle ministra Plagy budou školy fungovat jako dosud, a to i bez nouzového stavu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.