Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Přehlídka středních škol Scholaris omezí rozsah. Lidé bez certifikátu ji mohou navštívit online

Pouze s dokladem o bezinfekčnosti mohou vyrazit zájemci na olomouckou akci Scholaris, která představuje střední a vyšší odborné školy z regionu. Ze středeční výstavy však bude k dispozici také online videopřenos. V loňském roce covidová situace přehlídku škol neumožnila.

Přehlídky středních škol Scholaris probíhaly v okresech Olomouckého kraje od začátku listopadu, poslední pokračování této série výstav v Olomouci zasáhla již zpřísněná protiepidemická opatření.Loni jsme přehlídku rodičům a žákům nabídli kvůli nemoci covid-19 pouze prostřednictvím krátkých videí. Bohužel vzhledem k aktuální situaci a novým vládním nařízením, jsme museli také letošní Scholaris upravit. Bude pouze jednodenní a budeme jej přenášet on-line. Věřím, že rodičům ale i budoucím žákům při rozhodování o tom, jakou školu vybrat, akce i přes omezení pomůže,“ uvedl radní pro oblast školství Aleš Jakubec (TOP 09).

Kraj mezi studenty polytechnických oborů a řemesel rozdělí 8 milionů

Budoucí instalatéry, elektrikáře, zedníky, mechaniky a studenty a studentky řady dalších oborů podpoří i ve školním roce 2021/2022 olomoucké hejtmanství. Rada Olomouckého kraje schválila pravidla pro stipendia určená žákům vybraných učňovských a...

Živý přenos zajistí profesionální kameraman, který bude z přehlídky vysílat přes YouTube kanál Olomouckého kraje.

Výstava Scholaris 2021 se koná v prostorách Střední odborné školy polytechnické v Rooseveltově ulici v Olomouci od 9 do 18 hodin. Při vstupu na akci je nutné se prokazovat bezinfekčností, výjimku mají děti do 12 let, které žádné potvrzení předkládat nemusí. Mladí lidé do 18 let se podle nařízení mohou prokazovat PCR testem ne starším 72 hodin. Během návštěvy výstavy platí povinnost mít ve vnitřních prostorách po celou dobu nasazený respirátor.

Scholaris je přehlídka středních škol, kterou její organizátoři každoročně pořádají ve všech okresech Olomouckého kraje. Cílem akce je poskytnout žákům základních škol a jejich rodičům informace o středních školách, učilištích a o situaci na trhu práce v Olomouckém kraji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Vzdělání, škola, střední škola, Scholaris, výstava, Olomouc, Olomoucký kraj, Aleš Jakubec, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přehlídka středních škol Scholaris omezí rozsah. Lidé bez certifikátu jej mohou navštívit online  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.