Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Do prostějovských základních škol míří 3D realita. Město nakoupí software i speciální brýle

Moderní 3D software pomůže při výuce přírodopisu, zeměpisu, fyziky, chemie nebo geometrie na základních školách v Prostějově. Radnice se rozhodla, že koupí příslušnou softwarovou licenci a 3D brýle. Radní již schválili zadání zakázky za 700 tisíc korun.

"Specifický software vyvíjený ve spolupráci s Univerzitou Karlovou nabízí přibližně patnáct set nejrůznějších 3D modelů a videí především přírodovědných předmětů, jako jsou přírodopis, zeměpis, fyzika, chemie, geometrie, ale rovněž vybrané modely z oblasti kultury," popsal náměstek primátora Prostějova pro školství Jan Krchňavý (Pévéčko).

Výhodou softwaru je podle něho všestranné použití. Žáci a pedagogové ho budou moci využít pro projekci na počítači, tabletu, dotykovém displeji, interaktivní tabuli či chytrém mobilním telefonu. Učitelům software rovněž pomůže při přípravě na vyučovací hodiny.

Školáci z Přerova nahlédnou pomocí virtuální reality do molekul nebo na povrch Měsíce

Žáci z přerovských škol budou při výuce přírodních věd využívat virtuální realitu. Pomocí speciálních 3D brýlí si budou moci zblízka a v prostoru prohlédnout například buňku, ocitnou se v pralese nebo se vydají prozkoumat povrch Měsíce. Projekt...

"Zcela novou dimenzi prohlížení pak přináší možnost spojení s 3D brýlemi. Po zakoupení licence je možné využívat 3D modely nejen pro práci v hodinách, ale rovněž velmi efektivně pro distanční výuku, popřípadě i pro zadávání domácích prací a úkolů," dodal náměstek.

Nákup licencí a videí v českém jazyce včetně aktivace, instalace, aktualizace, proškolení a nákupu 3D brýlí vyjde na téměř 700 tisíc korun. Radní města Prostějova na své poslední schůzi již schválili zadání veřejné zakázky malého rozsahu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky 3D, výuka, brýle, software, základní školy, radnice, Prostějov, licence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do prostějovských základních škol míří 3D realita. Město nakoupí software i speciální brýle  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.