Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Studenti technických oborů si mohli opět sáhnout na stipendia. Kraj rozdělil přes milion

Studenti strojírenství, elektrotechniky nebo stavebnictví, pokud byl jejich obor zakončen maturitní zkouškou, si opět mohli sáhnout na stipendia. Ve druhé polovině roku olomoucké hejtmanství rozdělilo 1,3 milionu korun, chce tak podpořit technické obory.

Motivační stipendia směřovala k žákům oborů zakončených maturitní zkouškou. "Naší snahou je odměnit mladé lidi za to, že si řádně plní svoje školní povinnosti a studují s dobrým prospěchem. Stipendium může být také impulzem pro rozhodnutí studovat obor, jehož absolvent najde uplatnění na trhu práce v profesích, kterých je nedostatek," vysvětlil radní Olomouckého kraje pro oblast školství Aleš Jakubec (Spojenci).

Peníze na stipendia nyní schválila krajská rada, finance půjdou do středních škol, které hejtmanství zřizuje. Takzvaná učňovská stipendia olomoucké hejtmanství rozděluje již několik let. "Finanční podpora slouží především žákům učňovských oborů, ale i studentům technických oborů, které jsou zakončeny maturitou," dodal radní Jakubec.

Kraj mezi studenty polytechnických oborů a řemesel rozdělí 8 milionů

Budoucí instalatéry, elektrikáře, zedníky, mechaniky a studenty a studentky řady dalších oborů podpoří i ve školním roce 2021/2022 olomoucké hejtmanství. Rada Olomouckého kraje schválila pravidla pro stipendia určená žákům vybraných učňovských a...

Mezi maturitní obory, které kraj podporuje, patří například strojírenství, elektrotechnika, stavebnictví či obor mechanik. Na stipendium dosáhnou studenti, kteří mají dobrý výkon na praxi, nemají neomluvené hodiny nebo kázeňské problémy.

Celkově Olomoucký kraj rozdal v minulém školním roce na stipendiích více než osm milionů korun. Peníze na podporu šikovných žáků hodlá poskytovat i v příštím školním roce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky stipendia, středoškoláci, učni, maturita, technické obory, Olomoucký kraj, Aleš Jakubec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti technických oborů si mohli opět sáhnout na stipendia. Kraj rozdělil přes milion  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.