Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Výuka s virtuální realitou i 3D skenerem. Mohelnická střední škola získala moderní učebny i techniku

Vysoký zájem uchazečů o studium eviduje Střední průmyslová škola elektrotechnická a Obchodní akademie v Mohelnici, výuku navíc zatraktivní i nové moderní vybavení. Ve třech nových učebnách za 3,7 milionu budou studenti využívat například kamery pro tvorbu rozšířené reality či 3D skener.

Americká ikona v Lutíně. Žáci v dílnách Sigmundovy školy renovují Mustanga z roku 1967

Atraktivní kousek pro celou řadu milovníků motorismu se stal nezvyklou dominantou dílen Sigmundovy střední školy strojírenské v Lutíně. Z Kalifornie doputoval až na Hanou Ford Mustang Coupe z roku 1967. Žáci při renovaci získávají nové znalosti a...

Na modernizaci trojice učeben spolupracovala Střední průmyslová škola elektrotechnická a obchodní akademie (SPŠE a OA) v Mohelnici s několika českými vysokými školami. Na vzdělávací instituci zřizované Olomouckým krajem budou moct studenti využívat například brýle pro virtuální realitu, 3D skener, kamery pro tvorbu rozšířené reality či speciální software.

„Za mě jde o velmi přínosný projekt, protože jsme získali technické a moderní vybavení, které jsme zahrnuli v předstihu i do učebních plánů, a můžeme tak předvádět moderní výuku,“ komentoval pro web Olomouckého kraje Miloš Palla, ředitel SPŠE a OA v Mohelnici.

Finální fázi instalace hardwaru zajišťovali pracovníci školy společně s externí firmou. Podle zástupců Olomouckého kraje se mohelnická průmyslovka a obchodní akademie řadí mezi vyhledávané vzdělávací zařízení.

Hejtmanství zvýší kapacity některých středních škol. Mladí mají o maturitu velký zájem

Kvůli vysoké poptávce o studiu na středních školách Olomoucký kraj navýší jejich kapacitu. Některé ze škol se rozšíří už letos, k dalšímu nárůstu míst dojde v příštím školním roce. Souběžně s tím hejtmanství shání také nové učitele.

„Mohelnická škola nabízí studentům obory, se kterými absolventi rychle najdou perspektivní a dobře placenou práci. Aplikace rozšířené a virtuální reality do výuky navíc atraktivitu vzdělávacích oborů ještě zvýší,“ míní hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Základní školy aktuálně dokončují populačně silné ročníky, výrazný zájem a přibližně dvojnásobný převis poptávky nad dostupnými kapacitami evidovali také v Mohelnici. Moderní vybavení má přitažlivost školy pro budoucí středoškoláky ještě vylepšit. „Olomoucký kraj nabídku oborů pro učně i studenty průběžně aktualizuje tak, aby odpovídala moderním trendům. Zároveň investuje milióny korun do vybavení, které mohou studenti při výuce využívat. Chceme, aby ze škol odcházeli vzdělaní odborníci, kteří budou pro region přínosem. A jsem si jistý, že se nám to daří,“ dodal Aleš Jakubec (TOP 09), radní Olomouckého kraje pro oblast školství.  

Ohodnoť článek

Foto Olomoucký kraj

Štítky Vzdělání, škola, výuka, modernizace, rekonstrukce, virtuální realita, Mohelnice, střední škola, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výuka s virtuální realitou i 3D skenerem. Mohelnická střední škola získala moderní učebny i techniku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.