Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Studentka z Olomouce převzala v Senátu ocenění. Předal jí ho vévoda z Edinburghu

Princ Edward, vévoda z Edinburghu, ocenil při své návštěvě Česka 42 studentů za účast v projektu DofE (Duke of Edinburgh). Mezi nima byla i jedna studentka z Olomouce. Projekt DofE se zaměřuje na dobrovolnické, pohybové a dovednostní aktivity mládeže. V olomouckém kraji se projektu účastní jedenáct škol.

Olomoucká studentka Nikola Jankůjová převzala ocěnění s dalšími studenty, kteří v programu dosáhli zlaté úrovně. „Program DofE byl bezpochyby nejlepším rozhodnutím mého teenagerovského věku. Přinesl mi dobrodružství a výzvy, které mi otevřely nové příležitosti a formovaly moji osobnost,“ uvedla Jankůjová. Doplnila, že program jí ukázal, že vše, co je skvělé, začíná za hranicemi komfortní zóny a odvaha a vytrvalost jsou klíčem k úspěchu.

Získaný certifikát pomohl Nikole Jankůjové uspět při přijímacím řízení na zahraniční univerzitu. „Pro Olomoucký kraj se jedná o skvělou zprávu. Celý projekt zapadá do naší koncepce, kde se hejtmanství snaží podporovat studenty. Například dobrovolnictví a následná možnost získání zahraničních zkušeností studentů posouvá vše ještě dále,“ vysvětlil krajský radní pro oblast školství Aleš Jakubec (Spojenci).

S vévodou z Edinburghu, bratrem britského krále Karla III. se v Praze setkal také hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek. Při příležitosti zasazení posledního stromu v Aleji prince Phillipa v obci Vestec u Prahy ho pozval k návštěvě Olomouckého kraje.

Program DofE založila v roce 1956 Jeho královská Výsost princ Phillip, manžel královny Alžběty II. Na tvorbě programu se s ním podílel také německý pedagog Kurt Hahn, který prosazoval zážitkovou výuku. V Česku program funguje již od roku 1995.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Ocenění, DofE, vévoda z Edinburghu, princ Edward, Nikola Jankůjová, Senát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentka z Olomouce převzala v Senátu ČR ocenění. Předal jí ho vévoda z Edinburghu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.