Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Prostějovská nemocnice letos investuje 55 milionů korun do LDN i přístrojů

Nemocnice Prostějov letos plánuje investovat zhruba 55 milionů korun do stavby nové LDN i přístrojového vybavení. Loni investovala více než 50 milionů korun do vybavení, budov a technologií. Největší investicí roku 2018 byla rekonstrukce dětského oddělení za 20 milionů, řekla dnes ČTK ředitelka Nemocnice Prostějov Marie Marsová.

„V roce 2019 plánujeme v Nemocnici Prostějov obnovit přístrojové vybavení za více než 30 milionů korun a také plánujeme posílit IT technologie, abychom postupně přecházeli na elektronicky vedenou zdravotnickou dokumentaci," uvedla Marsová. Prostřednictvím informačních technologií budou v nemocnici přenášena data o laboratorních vyšetřeních, konsiliích, předepsaných lécích a ošetřovatelské dokumentaci, aby je měli k dispozici všichni lékaři a zdravotní sestry pečující o pacienty.

Nemocnici v Prostějově má spolu se zdravotnickými zařízeními v Přerově a Šternberku prostřednictvím společnosti Středomoravská nemocniční v pronájmu od Olomouckého kraje společnost Agel ocelářského magnáta Tomáše Chrenka. Členem skupiny Agel je od jara roku 2016 také nemocnice v Jeseníku.

Nemocnice se zároveň chystá v červenci otevřít oddělení s 24 lůžky následné péče a paliativní jednotkou. Vybudování čtvrté stanice LDN bude největší investiční akcí nemocnice pro letošní rok. „Všechny pokoje budou bezbariérové, budou vybaveny vlastním sociálním zařízením, klimatizací a televizory. Finanční rámec celé investiční akce je 25 miliónů korun a finance poskytl Olomoucký kraj," uvedl Pavel Gottwald ze společnosti Středomoravská nemocniční, pod kterou Nemocnice Prostějov patří.

V loňském roce Nemocnice Prostějov obnovila elektricky polohovatelná lůžka, matrace a infuzní techniku. Operační sály vybavila anesteziologickými přístroji a novou chirurgickou operační věží. Gynekologicko-porodní oddělení získalo nový 3D ultrazvuk a nové vybavení mají i nadstandardní pokoje. Očnímu oddělení byl pořízen nový operační mikroskop, investice směřovaly i do obnovy laboratorní techniky.

Nemocnice má nyní 501 lůžek a téměř tři desítky ambulancí. O pacienty pečuje více než 150 lékařů, 390 sester a porodních asistentek a dalších 300 zaměstnanců z řad zdravotnického i nezdravotnického personálu. V roce 2018 nemocnice zabezpečila téměř 20.000 hospitalizací a v ambulantní péči lékaři provedli přes 244.000 vyšetření. V Nemocnici Prostějov loni přišlo na svět 895 dětí.

Autoři

Štítky ČR, nemocnice, Nemocnice Prostějov, investice, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., lékař, Agel, Olomoucký kraj, Tomáš Chrenek, Přerov, Šternberk, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovská nemocnice letos investuje 55 milionů korun do LDN i přístrojů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.