Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V prostějovské nemocnici jsou připraveni na koronavirus

Ačkoli ještě nebyl v Česku jediný případ potvrzené nákazy koronavirem, proběhlo v Nemocnici Prostějov jednání ohledně připravenosti lékařů na možnou epidemii viru šířícího se z Asie.

Co se týče kvality lékařské péče, můžou být obyvatelé kraje určitě v klidu. Lékaři mají jak špičkové vybavení pro boj s infekčními chorobami, tak patřičné znalosti,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Nemocnice v Prostějově je jediným zařízením v kraji, které se na léčení pacientů s infekčním onemocněním specializuje. Spolu s hejtmanem jednali o situaci kolem koronaviru také Marie Marsová, předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční, primátor Prostějova František Jura, Aleš Herman, předseda představenstva společnosti AGEL, a primář infekčního oddělení Zdeněk Prokeš.

Máme připravené postupy, které zajišťují nejen kvalitní léčbu nakažených pacientů, ale i to, aby se předešlo šíření nemoci z příslušného oddělení do okolí,“ uvedla Marsová.

Ohodnoť článek

Foto prostejov.eu | Zdroj prostejov.eu

Štítky koronavirus, nemocnice, Prostějov, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., COVID-19, Asie, Česko, Ladislav Okleštěk, František Jura, Zdeněk Prokeš, Agel, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prostějovské nemocnici jsou připraveni na koronavirus  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.