Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Prostějovská nemocnice odmění Valentýnské dárce krve

Transfúzní oddělení Nemocnice Prostějov chystá Valentýnské odběry na 13. února. Pro nové i stávající dárce, jedince i páry - každý dárce dostane dárek.

Valentýnský odběr krve se bude konat ve čtvrtek 13. února na hematologicko - transfuzním oddělení Nemocnice Prostějov. U stálých dárců je potřeba se k odběru předem objednat. Prvodárci i pravidelní dárci, kteří přijdou darovat krev nebo plazmu ve čtvrtek 13. února, dostanou drobný sladký dárek a dvojice dokonce láhev vína. 

Valentýnský odběr má již svou tradici a cílí především na dvojice s myšlenkou, že společné darování dva lidi sblíží.  Bezplatné dárcovství krve zahrnuje lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr. 

„Dárci k nám přichází s různou motivací. Někdy je přivede zvědavost vyzkoušet si dárcovství, jindy dorazí jako podpora blízkého nebo kamaráda. Ať už jsou důvody jakékoliv, vždy jim bude odměnou záslužný pocit z dobrého skutku a pomoci druhým, který je o to silnější, když se sdílí s partnery, blízkými, kamarády či kolegy,“ říká Jana Kubíková, úseková sestra hematologicko - transfuzního oddělení a dodává, že kapacita odběru je 50 osob.

Zájemci o Valentýnské darování krve se mohou objednávat osobně na oddělení nebo telefonicky na čísle 582 315 210. Prvodárcům stačí dorazit mezi 6. a 8. hodinou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Valentýn, dárcovství, krev, zdraví, AGEL Středomoravská nemocniční a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovská nemocnice odmění Valentýnské dárce krve  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.