Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Některé nemocnice v kraji zmírnily zákazy návštěv

Některé nemocnice v Olomouckém kraji zrušily či zmírnily zákaz návštěv, který v předchozích týdnech vyhlásily kvůli rostoucímu počtu osob s respiračními chorobami. Lidé díky nynějšímu poklesu nemocnosti opět mohou navštěvovat pacienty ve Vojenské nemocnici Olomouc i na většině lůžkových odděleních Nemocnice Šumperk. Ostatní nemocnice v Olomouckém kraji zatím vyhlášené zákazy či omezení návštěv nezměnily.

Nemocnice Šumperk zrušila po dohodě s hygienickou stanicí zákaz návštěv s výjimkou oddělení následné péče. „Návštěvy nemocnice zakázala na začátku února. A to na porodnici a dětském oddělení, později zákaz postupně rozšířila také na ortopedické, urologické a chirurgické oddělení. Na všechna tato oddělení jsou opět návštěvy povoleny," řekla dnes mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke.

Nemocnost v Olomouckém kraji začala klesat, odborníci to přičítají jarním prázdninám. Hygienici na začátku týdne evidovali 1433 případů na 100.000 obyvatel. Minulý týden to bylo 1764 nemocných na 100.000 lidí, jde o zhruba devatenáctiprocentní pokles.

Fakultní nemocnice Olomouc má stále zakázány návštěvy na hemato-onkologické klinice a na neurologické klinice. Omezeny jsou nadále také návštěvy na její dětské klinice. Plošný zákaz návštěv stále platí v Nemocnici Šternberk a také v nemocnici v Hranicích na Přerovsku, Nemocnici Prostějov i v Nemocnici Přerov. Návštěvy zatím neomezila Jesenická nemocnice.

Autoři | Foto Facebook Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky nemocnice, zdraví, chřipka, Olomoucký, návštěva, Olomoucký kraj, Nemocnice Šumperk, Vojenská nemocnice Olomouc, klinika, Krajská hygienická stanice, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., jarní prázdniny, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé nemocnice v kraji zmírnily zákazy návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.