Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Omezení návštěv přetrvává už jen ve FN Olomouc a šumperské nemocnici

Zákaz návštěv platí v Olomouckém kraji už jen na některých odděleních a klinikách Fakultní nemocnice Olomouc a Nemocnice Šumperk. Ostatní nemocnice v kraji návštěvy pacientů na lůžkových odděleních díky poklesu nemocnosti přestaly omezovat. Vyplývá to z údajů na webových stránkách nemocnic.

Fakultní nemocnice Olomouc má už několik týdnů zakázány návštěvy na hemato-onkologické klinice a na neurologické klinice, ke kterým přibylo i oddělení geriatrie. Omezeny zůstávají také návštěvy na její dětské klinice. V Nemocnice Šumperk jsou návštěvy zakázány pouze na ošetřovatelském úseku.

Zákaz návštěv minulý týden zrušily nemocnice v Přerově, Prostějově a Šternberku, které toto preventivní opatření vyhlásily na začátku února kvůli vysokému počtu lidí s respiračními chorobami. Návštěvy minulý týden povolila nemocnice v Hranicích.

Lidé od poloviny února opět mohou navštěvovat také pacienty ve Vojenské nemocnici Olomouc. Jesenická nemocnice letos návštěvy kvůli virózám neomezila.

Počet respiračních onemocnění v Olomouckém kraji ve srovnání s minulým týdnem klesl, ale pouze nepatrně. Hygienici k dnešnímu dni evidují 1414 případů oproti 1433 případům na 100.000 obyvatel z minulého týdne. Pokles nemocnosti odborníci i přičítají jarním prázdninám.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, zdraví, chřipka, Olomoucký, návštěvy, návštěva, Fakultní nemocnice Olomouc, klinika, Nemocnice Šumperk, Olomoucký kraj, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Nemocnice Hranice, Vojenská nemocnice Olomouc, Jesenická nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Omezení návštěv přetrvává už jen ve FN Olomouc a šumperské nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.