Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Nemocnice Prostějov má novou magnetickou rezonanci za 16 milionů korun

Nemocnice AGEL Prostějov zprovoznila vlastní pracoviště magnetické rezonance, do něhož investovala zhruba 16 milionů korun. Díky této investici nemocnice zjednoduší organizaci vyšetření a přenos získaných dat. Na novém přístroji letos nemocnice vyšetří asi 3500 lidí. Novinářům to dnes sdělila předsedkyně představenstva Agel Středomoravské nemocniční a ředitelka prostějovské nemocnice Marie Marsová.

Projekt modernizace pracoviště magnetické rezonance zahrnoval stavební úpravy i nákup nového přístroje. Stavební práce začaly na konci listopadu a trvaly do konce roku. V lednu zdravotníci zahájili zkušební režim, který dnes skončil a pracoviště magnetické rezonance přešlo do ostrého provozu.

"Pořízení vlastní moderní rezonance je po odborné stránce zase krokem kupředu nejen pro naše oddělení, ale i celou nemocnici. Vyšetření prováděná na tomto přístroji výrazně zkvalitní diagnosticko-léčebné postupy především v oborech, jako jsou neurologie, onkologie, traumatologie a ortopedie," uvedl primář radiodiagnostického oddělení prostějovské nemocnice Martin Folprecht.

Nová magnetická rezonance podle něj zpřesní i diagnostiku cévních mozkových příhod, degenerativních onemocnění mozku a páteře, ale také pohybového aparátu.

Nové pracoviště magnetické rezonance sídlí ve stejných prostorách jako dosud, které ale byly přizpůsobeny nové technologii. Magnetickou rezonanci v prostějovské nemocnici dosud provozovala externí soukromá společnost. "Ačkoliv jsme si na vzájemnou spolupráci nemohli stěžovat, postupem času jsme došli k rozhodnutí, že zdravotnické zařízení významu, který prostějovská nemocnice má, kdy disponuje 500 lůžky a nabízí péči napříč obory medicíny, by si zasloužilo provozovat magnetickou rezonanci pod vlastními křídly. Proto jsme se rozhodli do nákupu a provozu vlastní technologie investovat," uvedla Marsová.

Nemocnici v Prostějově má spolu se zdravotnickými zařízeními v Přerově a Šternberku prostřednictvím společnosti Agel Středomoravská nemocniční v pronájmu od kraje skupina Agel podnikatele Tomáše Chrenka. Členem skupiny je například i nemocnice v Jeseníku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Prostějov

Štítky ČR, nemocnice, Prostějov, magnetická rezonance, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Agel, Tomáš Chrenek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Prostějov má novou magnetickou rezonanci za 16 milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.