Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Kvalita vody v Plumlovské nádrži se nemění, hygienici ji hodnotí stupněm dva

Kvalita vody v Plumlovské přehradě zůstává na stejné úrovni jako při posledních odběrech před dvěma týdny, hygienici ji hodnotí stupněm dva z pětibodové škály. Voda je podle hygieniků nezávadná, vhodné by ale bylo se po koupání osprchovat. Naopak na štěrkopískových jezerech Poděbrady, které jsou druhou sledovanou lokalitou hygieniků, se mohou lidé koupat zcela bez obav, řekla dnes mluvčí olomoucké krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Z Plumlovské nádrže brali hygienici vzorky v pondělí. "Vyhodnocení odběrů vzorků vody v koupací oblasti vodní nádrže Plumlov ukázalo, že voda je vhodná ke koupání, pouze s mírně zhoršenými vlastnostmi. Ukazatel jakosti vody je na stupni dva. Jedná se o nezávadnou vodu, s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci, především se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi. V případě možnosti je vhodné se po koupání osprchovat," uvedla mluvčí.

Na jezerech Poděbrady odebírali hygienici vzorky vody rovněž tento týden, tam kvalitu vody hodnotí stupněm jedna. Štěrkopísková jezera Poděbrady, kam míří za osvěžením lidé z Olomouce i okolí, mají čistou vodu po celé léto. S vodou tady není problém dlouhodobě, odborníci to přisuzují hydrogeologickým poměrům nádrže.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Olomoucký, nádrž, jezero, koupání, Poděbrady, Krajská hygienická stanice, Vodní nádrž Plumlov, Plumlov, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody v Plumlovské nádrži se nemění, hygienici ji hodnotí stupněm dva  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.