Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Uničov kvůli koronaviru uzavřel odbor dopravy a omezil úřední hodiny na celé radnici

Kvůli rozšíření covidu mezi zaměstnanci musela radnice v Uničově na Olomoucku minimálně do pátku úplně uzavřít odbor dopravy. Město z preventivních důvodů zároveň omezilo úřední hodiny na celé radnici. V posledních dnech epidemie koronaviru v Olomouckém kraji opět nabírá na síle.

"Na odboru dopravy několik zaměstnanců onemocnělo covidem a ostatní museli jít do karantény, tím pádem jsme celý odbor museli minimálně do pátku 14. ledna zcela uzavřít. V nezbytných případech se lidé mohou se svými požadavky obrátit na kterýkoliv jiný úřad obce s rozšířenou působností," vysvětlil mluvčí uničovské radnice Marek Juráň.

Z preventivních důvodů se vedení města následně rozhodlo omezit provoz celého městského úřadu. "Z důvodu zvyšujícího se výskytu nemoci covid-19 omezujeme s platností od středy 12. ledna dobu pro styk s veřejností na pondělí a středu v čase od 10 do 17 hodin. Toto omezení se vztahuje rovněž na podatelnu. V jiné dny budou obslouženi pouze klienti, kteří si předem dohodnou schůzku s konkrétním pracovníkem," upozornil mluvčí radnice.

Vyzval zároveň obyvatele, aby co možná nejvíce omezili osobní návštěvy na úřadu a upřednostnili elektronickou formu komunikace, a to telefon nebo e-mail. 

Tisíce lidí na Helfštýně. Covidem přerušená tradice znovu ožila naplno

Přes čtyři tisíce lidí po roční covidové pauze vyrazily na tradiční novoroční výstup na hrad Helfštýn. Kvůli příznivému počasí mohla správa hradu zpřístupnit návštěvníkům také zrekonstruovaný renesanční palác. Jeden z nejvyhledávanějších...

Trend epidemie se obrací, počet případů opět roste

V posledních dnech epidemie koronaviru v Olomouckém kraji opět nabírá na síle. "Krajská hygienická stanice v uplynulém týdnu zaznamenala změnu trendu. Průměrná týdenní incidence na 100 000 obyvatel se zvýšila na hodnotu 317,2 případů," potvrdila mluvčí hygieniků Markéta Koutná.

V prvním týdnu na začátku roku bylo v Olomouckém kraji 2169 osob s pozitivním výsledkem testu, nejvíce v okrese Olomouc, kde bylo 761 případů, následuje Šumperk, Přerov, Prostějov a Jeseník se 109 případy.

"Epidemiologická zátěž od minulého hodnocení stoupla ve všech věkových kategoriích s výjimkou dětí do pěti let. Nejvyšší počet nově zachycených nákaz je v současné době mezi dospělými ve věku 20 až 29 let," dodala Koutná. 

Plošné testování na covid odhalilo ve školách v kraji dvě promile nakažených

Necelých tři sta covid pozitivních testů z více než 130 tisíc provedených. Taková je bilance prvního týdne plošného testování na základních a středních školách v Olomouckém kraji. Část výsledků musí ještě potvrdit metoda PCR. Žáci a studenti se...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky covid, uzavření, odbor dopravy, karanténa, koronavirus, Uničov, radnice, COVID-19, Olomoucký kraj, pandemie covidu-19, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uničov kvůli koronaviru uzavřel odbor dopravy a omezil úřední hodiny na celé radnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.