Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Olomouckém kraji počty nakažených stále klesají. Minulý týden jich přibylo 2463

V Olomouckém kraji za uplynulý týden přibylo 2463 potvrzených nákaz novým koronavirem, v mezitýdenním srovnání je to o 393 případů méně. Sedmidenní počet nákaz se v kraji snížil již pátý týden v řadě. Minulý týden statistiky vykázaly za uplynulých sedm dní 2856 případů, o týden dříve jich bylo 4214. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v kraji za poslední týden evidováno 391 případů, o týden dříve jich bylo 453.

Za uplynulý týden se denní počty nově potvrzených případů v kraji většinu pracovních dnů pohybovaly pod hranicí 500 případů a v mezitýdenním srovnání byly nižší. Nejvíce nákaz bylo evidováno v pondělí, a to 511. Nejméně naopak minulý týden v pátek, kdy jich hygienici evidovali 395. Od začátku epidemie se v kraji se zhruba 630 tisíc obyvateli novým koronavirem nakazilo necelých 217 tisíc. Z infekce se jich vyléčilo přes 210 tisíc a v souvislosti s nemocí od března 2020 zemřelo 2372 lidí.

Centrum pro uprchlíky v Olomouci už odbavilo dva tisíce lidí. S běženci pomáhá i středním Čechám

Takřka dva tisíce běženců od začátku března prošlo v Olomouci Krajským asistenčním centrem pomoci Ukrajině. Středisko se na začátku týdne přesunulo z krajského úřadu do historické budovy Hanáckých kasáren, vytrvale do něj proudí další lidé z...

V kraji klesá počet hospitalizovaných pacientů nakažených koronavirem a stále je malý zájem o očkování, vyplývá z informací ministerstva zdravotnictví. Ve čtvrtek zdravotníci aplikovali 347 dávek. Před dvěma měsíci zdravotníci denně spotřebovali i více než 5 tisíc dávek. V nemocnicích bylo ve čtvrtek hospitalizováno celkem 108 pacientů nakažených koronavirem, z toho sedm jich leželo na jednotkách intenzivní péče. V závěru února nemocnice evidovaly bezmála 190 pacientů s covidem-19.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, COVID-19, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji počty nakažených stále klesají. Minulý týden jich přibylo 2463  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.